appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Wie is Mutaz Essa Barshim, de favoriet voor goud bij het hoogspringen?

AFP
donderdag 3 oktober 2019 | NOS | Redactie

Vrijdagmiddag is het moment waar ze in Doha al een tijdje naar uitkijken. Bij de WK atletiek komt dan de lokale favoriet Mutaz Essa Barshim in actie. De Qatarees is de belangrijkste kandidaat voor de wereldtitel bij het hoogspringen. 

"Toen we beide nog junior waren, sprong hij al 2,30 meter, toen ik rond de 2,16 meter zat. Vanaf toen was het heel duidelijk. Dit gaat de grote springer voor de komende jaren worden", zegt zijn Nederlandse collega Douwe Amels. 

Wereldrecord

Op 23-jarige leeftijd wist Barshim over 2,43 meter heen te springen. Slechts één atleet wist ooit hoger te springen. Het wereldrecord staat namelijk op naam van de Cubaan Javier Sotomayor. Hij legde de lat in 1993 op 2,45 meter en faalde niet.

Voor verslaggever Floris van Hoorn reden genoeg om meer te weten te komen over Barshim. Hij ging op onderzoek uit in Doha.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1