appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Moedig Voorwaarts
STER Advertentie

Oranje motorcrossers pakken in Assen voor het eerst wereldtitel

ANP
zondag 29 september 2019 | NOS | Roy van den Busken

De Motocross of Nations is een prooi voor Nederland. Het is de eerste keer dat Nederlandse motorcrossers de landenwedstrijd winnend afsluiten. Glenn Coldenhoff, Jeffrey Herlings en Calvin Vlaanderen zorgden er in Assen voor dat Nederland na drie manches de minste punten had. Vooral Coldenhoff was oppermachtig met twee manchezeges.

In de eerste manche reed Herlings naar een tweede plaats, achter de Sloveen Tim Gajser. In de derde manche werd hij vierde. Vlaanderen eindigde in zowel de eerste als de tweede manche op de tiende plaats. Coldenhoff deed het nog beter door zowel de tweede als de derde manche te winnen. De drie Brabanders eindigden in het eindklassement daarom ruim voor nummer twee België en nummer drie Frankrijk.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1