Sport
EONOS

Marianne Vos in topvorm: 'Ik kan er niet onderuit dat ik één van de favorieten ben op het WK'

foto: tcfia.comfoto: tcfia.com
  1. Nieuwschevron right
  2. Marianne Vos in topvorm: 'Ik kan er niet onderuit dat ik één van de favorieten ben op het WK'

Van de eerste zes etappes in de Ronde van de Ardèche won Marianne Vos er maar liefst vier. De wielrenster verkeert in topvorm. En dat ze 'goede benen' heeft, bevestigde ze vandaag. Vos was ook in de laatste rit de snelste.

"Het is een ontzettend goede week geweest. Het was een hele mooie ronde met veel hoogtemeters", aldus Vos. In de zevende etappe, van Chomerac naar Privas, moest het peloton 88 kilometer afleggen. De rit kende drie echte beklimmingen. De Tsjechische Nikola Nosková ging alleen op avontuur, maar kreeg op de slotklim gezelschap van Vos. Het duo had op de top meer dan een minuut voorsprong op het eerste peloton. In de finale wist Vos bij Nosková weg te rijden en kwam ze solo over de finish.

Met vijf ritzeges pakt Vos ook het eindklassement. Het is voor haar een ideale voorbereiding op het komende WK wielrennen in Yorkshire. Ze beseft dan ook dat ze één van de kanshebbers is op het WK om de wegwedstrijd te winnen. "Ik kan er niet onderuit dat ik één van de favorieten ben. Maar het is een parcours dat veel kanten op kan en ik denk dat er heel wat rensters gebrand zijn op de titel."

Ster advertentie
Ster advertentie