appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat
STER Advertentie

Oud-voetballer Fernando Ricksen (43) overleden

ANP
woensdag 18 september 2019 | NOS | Redactie

Oud-international Fernando Ricksen is overleden aan de gevolgen van de spierziekte ALS. Dat heeft zijn oude club Rangers FC bekendgemaakt. De Limburgse voetballer kwam twaalf keer uit voor het Nederlands elftal.

Ricksen speelde tussen 1993 en 2013 voor Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg. Met de Russische topclub won Ricksen in 2008 de Europa League.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tijdens zijn turbulente loopbaan kampte de onverzettelijke rechtervleugelverdediger met een alcoholverslaving. Zijn verblijf in Rusland werd beknot door een langdurige dopingschorsing wegens cocaïnegebruik.

ALS

Ricksen kreeg landelijke bekendheid nadat hij op 30 oktober 2013 in het televisieprogramma De Wereld Draait Door bekendmaakte dat de ziekte ALS bij hem was geconstateerd. Enkele maanden daarvoor had hij als speler van zijn eerste liefde Fortuna Sittard afscheid genomen als profvoetballer.

In de laatste jaren trad Ricksen veelvuldig naar buiten om over zijn ziekte te spreken. Eind maart was hij nog aanwezig bij een benefietwedstrijd in zijn naam in het Engelse Fleetwood.

Fernando Ricksen is 43 jaar geworden.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1