appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Oranjeleeuwinnen in eerste thuiswedstrijd EK-kwalificatie tegen Turkije

ProShots
dinsdag 3 september 2019 | RAD1 | Redactie

Na de klinkende zege op Estland (0-7), vervolgen de Oranjevrouwen de EK-kwalificatie tegen Turkije. De eerste thuiswedstrijd in deze kwalificatiereeks wordt om 20.00 uur afgewerkt in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Het lijkt nog ver weg, het Europees Kampioenschap in 2021 in Engeland, maar de kwalificatie is inmiddels in volle gang. Een kleine twee maanden na de WK finale in Lyon moet het vizier op scherp. Niet alleen om een plek op het EK te veroveren, maar ook ter voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

Blessure Miedema

De verliezend WK-finalist moeten het tegen Turkije opnemen zonder Vivianne Miedema. Nederlands' topscorer aller tijden viel tijdens de wedstrijd tegen Estland uit met een hamstringblessure, en is niet op tijd fit.

Miedema scoorde tweemaal in de wedstrijd tegen de Esten, maar liet zich uit voorzorg 20 minuten voor tijd vervangen. De spits van Arsenal zal vanavond geen onnodig risico willen lopen. Dit weekend staat de start van de Engelse Women's Super League op het programma.

Fysiek geweld

Na de wedstrijd tegen Estland was bondscoach Sarina Wiegman tevreden. Ze zei tegen de NOS een fris spelend Oranje gezien te hebben. "Turkije is wel beter en stugger. Ik verwacht wel wat meer fysiek geweld. Maar we zullen die wedstrijd hetzelfde benaderen."

Nederland - Turkije

De wedstrijd tussen Nederland en Turkije wordt gespeeld in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. De aftrap is om 20.00 uur. In Langs de Lijn en Omstreken, op NPO Radio 1 wordt je op de hoogte gehouden van alle belangrijke gebeurtenissen in de wedstrijd.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1