Sport

Luister het cruciale Champions League play-off duel tussen Ajax en APOEL Nicosia live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister het cruciale Champions League play-off duel tussen Ajax en APOEL Nicosia live op NPO Radio 1

Het is eind augustus en voor Ajax staat alweer de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor de deur. Vanavond strijdt de ploeg uit Amsterdam tegen het Cypriotische APOEL Nicosia om een ticket voor de groepsfase van de Champions League.

Mede door het Europese succes van vorig seizoen lijkt alles behalve winst in de Johan Cruijff Arena een rampscenario.

Heenduel

De Amsterdammers speelden vorige week dinsdag op Cyprus tegen APOEL doelpuntloos gelijk. Het voetbal van Ajax was slordig. De ploeg gaf een paar grote kansen weg in de slotfase. "Achteraf moet je misschien zeggen dat we blij moeten zijn met de 0-0", zei Daley Blind na afloop tegen de NOS.

Erik ten Hag zag na die wedstrijd echter geen reden voor paniek. De ploeg voetbalde volgens hem niet 'on-Ajax', zoals een aantal journalisten suggereerden.

Missende poppetjes

De return in Amsterdam brengt nogal een puzzel met zich mee voor Ten Hag. Nousair Mazraoui is geschorst na zijn twee gele kaarten op Cyprus, terwijl Donny van de Beek zijn hamstring verrekte op de training.

Daar tegenover staat het terugkeren van Quincy Promes, die anderhalve week geleden uitviel tegen VVV-Venlo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dossier Blind

Dan is er nog de roep om controleur Daley Blind, vorig jaar centrale verdediger, terug op zijn plek te zetten. Vooral achterin laat de organisatie van Ajax te wensen over en worden er te veel kansen weggegeven.

De nieuwelingen Alvarez en Martinez zijn, samen met de van Fortuna overgenomen Perr Schuurs, mogelijkheden achterin.

47 miljoen

Er hangt voor Ajax veel af van het behalen van de Champions League dit seizoen. Vaste waarden als Ziyech, Tadic en Neres tekenden alle drie bij voor fiks opgewaardeerde contracten. Daarnaast wil deze selectie, onder Ten Hag, de goede lijn van vorig seizoen doorzetten.

Verliezen, en dus een jaar Europa League voetbal, was een paar jaar geleden misschien acceptabel. Voor dit Ajax, met de bijgestelde ambitie om bij de beste clubs van de wereld te horen, is dat nu duidelijk niet meer het geval.

Ajax - APOEL live op NPO Radio 1

De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena is vanaf 20.30 uur live te volgen bij Langs de Lijn en omstreken op NPO Radio 1. De aftrap is om 21.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie