appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Barcelona heeft (eerder dan Amsterdam) een standbeeld van Johan Cruijff

EPA
dinsdag 27 augustus 2019 | NOS | Redactie

Een groots eerbetoon aan Johan Cruijff in Barcelona. Sinds maandagavond staat er een nieuw beeld voor Camp Nou en vandaag wordt een nieuw stadion voor de Barcelona-jeugd, het Estadi Johan Cruijff, geopend. Cruijff overleed drie jaar geleden. In Amsterdam draagt de Arena inmiddels zijn naam, maar waar blijft het standbeeld?

Met Het Oog Op Morgen vroeg het aan kunstenaar Hans Jouta, die werkt aan het beeld dat voor de Arena moeten komen te staan.

Kunstenaar Hans Jouta werkt aan een standbeeld van Cruijff

Hij mag niet zoveel over zijn beeld zeggen. "Tot op heden was het ook niet bekend wat ze in Barcelona deden met dat beeld, dus dat willen we hier ook zo houden", lacht Jouta. "We zijn druk aan het boetseren. De houding is bepaald en we gaan nu steeds verder richting detaillering."

Hij werkt in zijn eentje aan het beeld, maar er kijken wel mensen mee. "Ik doe dit in samenwerking met een werkgroep die is aangesteld door de supportersvereniging van Ajax. Die communiceren ook weer heel nauw met de familie."

Wanneer het beeld er komt is niet bekend. "Het moet eerst klaar zijn en het moet goed en mooi zijn." Wel verklapt Jouta dat hij het beeld in Spanje best geslaagd vindt. "Het is een groot beeld op een hoge sokkel, met voor Cruijff een bekende pose. Het is herkenbaar en dat is belangrijk."

Kunstenaar Hans Jouta werkt aan een standbeeld van Cruijff

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1