Koplopers spelen gelijk, nu vijf lijstaanvoerders

2. Koplopers spelen gelijk, nu vijf lijstaanvoerders

AZ en FC Utrecht hebben de kans om uit te lopen in de Eredivisie laten liggen. De Alkmaarders speelden in Den Haag met 0-0 gelijk tegen FC Groningen. FC Utrecht kwam niet verder dan 1-1 tegen Feyenoord.

AZ-FC Groningen was een saai duel. Mohammed El Hankouri kreeg misschien wel de grootste kans van de wedstrijd. De Marokkaan van Groningen ging alleen op de keeper af, maar schoof de bal ver naast.

Feyenoord wint weer niet

In Rotterdam was het spannender. Na balverlies van Sam Larsson in de negende minuut brak Issah Abass uit. De Ghanese aanvaller speelde de hele verdediging uit en schoot raak in de verre hoek. Na rust bracht Ridgeciano Haps de 1-1 op het bord.

Vijf clubs met zeven punten

Ajax is de nieuwe koploper in de Eredivisie. De ploeg van Erik ten Hag staat op doelsaldo bovenaan. Dit komt mede door de 1-4 zege bij VVV-Venlo zaterdagavond. Vitesse (dat vrijdag met 3-0 won van PEC) en Sparta (dat ADO met 1-2 versloeg) staan na drie wedstrijden ook op zeven punten. PSV kan bovendien op een even hoge score komen, als het zondagavond om 20.00 uur wint van Heracles Almelo.