appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Knotsgek duel in Enschede zonder winnaar

Pro Shots
zondag 18 augustus 2019 | NOS | Roy van den Busken

De Eredivisiewedstrijd FC Twente-RKC Waalwijk was een waar spektakel. In de laatste minuten vielen drie doelpunten, wat de stand bracht op 3-3. Doordat Hans Mulder in extremis op de paal schoot, was dit ook de eindstand in Enschede.

Slotfase Twente-RKC

RKC Waalwijk begon vol strijdlust aan het duel. De spelers van Twente hadden zichtbaar moeite de verdediging van de Brabanders met balbezit te doorbreken. De uitploeg kwam in de 24e minuut op voorsprong. Anas Tahiri maakte de treffer. 

In de tweede helft begon het elftal van Gonzalo Garcia beter te voetballen. Haris Vuckic passeerde doelman Kees Heemskerk in de 64e minuut. Na de gelijkmaker ging het spel continu op en neer. De tweede treffer van Twente werd door de VAR afgekeurd. 

Twaalf minuten voor tijd kwam RKC opnieuw op voorsprong. Vleugelverdediger Ingo van Weert kwam mee op. Hij schoot de bal prachtig in de kruising. Twente leek in de blessuretijd drie punten te pakken toen Vuckic en Rafik Zekhini scoorden. Niets was minder waar. Linksback Paul Quasten stond vrij voor het doel om namens RKC de 3-3 binnen te schieten.

RKC was het dichtst bij de zege. Invaller Hans Mulder kreeg een grote kans. De bal belandde, via doelman Joël Drommel, op de paal. Het gelijkspel zorgt voor het eerste punt van het seizoen voor RKC Waalwijk. FC Twente is nog altijd ongeslagen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1