Sport
AVROTROS

Tourpodcast De Kopgroep: alternative racing

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tourpodcast De Kopgroep: alternative racing

Op de rustdag is Martijn meer te weten gekomen over het Alternative Racing Programme van Education First. Hij vertelt over races als GB Duro en Dirty Kanza, waar hij zelf misschien volgend jaar ook wel aan de start wil verschijnen. Maar, de rustdag is voorbij, en eerst moet er weer in Frankrijk gefietst worden.

{podcast audio="112670" caption="#12 - Alternative Racing (S03)" }

Vandaag van Albi naar Toulouse, en ook De Kopgroep is weer opgestapt. Tot nu toe pakken de voorspellingen van de heren nog niet echt goed uit, maar zou daar vandaag verandering in kunnen komen?

Het lijkt weer op een sprint uit te draaien en Mart gunt de anderen alle Groenewegens van de wereld, maar gaat zelf voor Caleb Ewan. Martijn hoopt dat 'ie vanavond bij Alexander Kristoff langs mag gaan, en Joost houdt de nationale eer hoog door Dylan Groenewegen te voorspellen.

Weet jij het beter dan de leden van De Kopgroep? Doe dan voor 15:00 je voorspelling op nporadio1.nl/nattevinger en maak kans op een t-shirt van De Kopgroep!

Monsieur 69

Voor de Monsieur 69 van vandaag kijken we naar het algemeen klassement, en daar staat Jonathan Castroviejo van team Ineos. Deze Baskische renner, werd in de Olympische tijdrit in Rio de Janeiro vierde en belandde dus net naast het podium.

Castroviejo is trouwens ook de enige renner van team Ineos zonder vlaggetje naast zijn naam; hij wil niet kiezen tussen de Spaanse of de Baskische vlag.

Honderd jaar gele trui

Vandaag staat de gele trui van Luxemburger Kim Kirchen centraal. Die veroverde hij in de Tour van 2008, waarin hij etappe 6, 7, 8 en 9 in het geel reed. Het werd een succesvolle Tour voor Kirchen: hij finishte in Parijs op de 8ste plaats in het eindklassement. Joost zal hem altijd blijven herinneren om die Tour van 2008, toen hij als enige van zijn vrienden Kim Kirchen in zijn Tourpoule had opgenomen.

Enkele jaren later was er vooral ongeluk voor de zesvoudig Luxemburgs sportman van het jaar. Tijdens een wedstrijd in Zwitserland kreeg hij midden in het peloton een hartstilstand en lag hij vier dagen in coma. Hij is daarna gestopt met fietsen en is nu commentator voor de Luxemburgse televisie.

Nog geen genoeg van De Kopgroep? Mart Smeets en Joost Vullings schuiven vanavond aan bij Jinek om te praten over de toekomst van het wielrennen.

Elke Tourdag: een nieuwe podcast De Kopgroep

Drie gepassioneerde wielren-expert - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) geven in wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France. Wat is het nieuws, wat gebeurde er in de geschiedenis van de ronde en wie zijn de kanshebbers? Meer informatie vind je hier. Abonneren kan via iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie