appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

NOS Sportforum: 'Van Bommel levert goed werk, maar moet ook vaker in de spiegel kijken'

ANP
dinsdag 16 juli 2019 | NOS | Redactie

PSV speelt over een week al de wedstrijd van de waarheid in de tweede voorronde van de Champions League. De confrontatie met FC Basel gaat het tweede seizoen van Mark van Bommel in Eindhoven deels vormgeven. Gaat hij bij PSV andermaal zijn stempel drukken?

De 42-jarige trainer draaide afgelopen seizoen in de eredivisie cijfermatig een goed jaar met PSV, maar aan het einde van de rit stond de club met lege handen.

Weinig verandering

Toch verwacht voormalig PSV'er en voetbalanalyticus Ronald Waterreus dat Van Bommel, ondanks de gemiste landstitel, dit seizoen op dezelfde voet verder zal gaan.

"Met dat puntenaantal (83, red.) word je in principe elk jaar kampioen in de eredivisie, maar Ajax deed het gewoon uitzonderlijk goed. Dus wat betreft de werkwijze van Van Bommel verwacht ik weinig verandering", zegt de oud-keeper.

Norse en geïrriteerde houding

Waterreus heeft wel kritiek op de norse en geïrriteerde houding die Van Bommel soms in de tweede seizoenshelft liet zien tijdens een persconferentie of interviews. De trainer ging soms tot in detail in discussie met journalisten over diens opinie.

"Van Bommel zou eens wat vaker in de spiegel moeten kijken", zegt Waterreus over zijn oud-ploeggenoot. "Hij reageert niet altijd even volwassen als trainer, zeker in periodes wanneer het minder goed gaat. Daar had ik meer groei in willen zien."

Geen negatieve sfeer

Waterreus wijst er wel op dat er geen negatieve sfeer rond de trainer van PSV moet ontstaan. "Ik vind niet dat we zijn prestaties ondergeschikt moeten maken. Afgelopen seizoen kwam er bij PSV een heel nieuwe technische staf en werd de club bijna kampioen, dat had ook niemand verwacht."

"PSV won vorig seizoen veel duels in de laatste minuten, wat aangaf dat de spelers fit waren. Er is dus veel veranderd en dus ook veel goed werk geleverd."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1