appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Teunissen wint de eerste etappe en de gele trui

EPA (via ANP foto)
zaterdag 6 juli 2019 | NOS | Redactie

Wielrenner Mike Teunissen heeft voor een daverende verrassing gezorgd door de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk te winnen. Teunissen bleef in Brussel Peter Sagan met een banddikte voor.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hij is daarmee ook de eerste geletruidrager van de 106de Tour. Teunissen is de eerste Nederlander sinds Erik Breukink in 1989 die de leiderstrui van de Tour om de schouders mag dragen.

Zijn ploeggenoot Dylan Groenewegen, op voorhand een van de grote favorieten voor de dagzege, ging op anderhalve kilometer voor de streep onderuit en was daarmee kansloos voor de overwinning.

Eerste Nederlandse geel in dertig jaar

Teunissen is dankzij zijn overwinning ook de eerste geletruidrager van de 106de Tour de France. Hij is de eerste Nederlander sinds Erik Breukink in 1989 die de leiderstrui van de Tour om de schouders mag dragen.

"Dit was een vreemde dag. Ik hoop dat Dylan straks toch kan lachen als ik het geel mee naar de kamer neem."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1