appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Luister Nederland - Canada live op NPO Radio 1

ANP
donderdag 20 juni 2019 | NOS | NOS Sport

Wordt Nederland eerste of tweede in de poule? Dat is de belangrijkste vraag voor de laatste poulewedstrijd tegen Canada. Zowel Oranje als de tegenstander is al geplaatst voor de achtste finales van het WK voetbal. De wedstrijd is live te volgen in een extra uitzending van Langs de Lijn, vanaf 17.30 uur op NPO Radio 1.

Gelijkspel of winst zou betekenen dat Nederland het in de volgende ronde tegen Japan moet opnemen. Bij verlies wacht Zweden of de Verenigde Staten, twee teams die hoger worden ingeschat dan Japan.

Canada is net als Nederland nog ongeslagen dit WK. De ploeg begint met vertrouwen aan het duel. "We zijn een team van wereldklasse. Dat weten we. Teams moeten ons gaan vrezen. We weten dat we iedereen aankunnen", zegt aanvaller Christine Sinclair. Recente prestaties geven haar gelijk: in 2019 verloor Canada nog geen duel.

Toch is Sinclair op haar hoede voor de aanvalskracht van Oranje.  "Ze zijn getalenteerd en hebben drie topaanvallers. Tegen zo'n sterk team hebben we dit WK nog niet gespeeld. Het zal er anders aan toegaan dan in de eerste twee duels."

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1