appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Reporter Radio
STER Advertentie

Hamilton wint in Monaco, Verstappen zakt door straf naar plek vier

ANP
zondag 26 mei 2019 | NOS | NOS Sport

Na drie opeenvolgende overwinningen van Valtteri Bottas, is de zege in Monaco weer voor ploeggenoot Lewis Hamilton. De Brit mocht van pole vertrekken en zag niemand meer voorbij komen. Max Verstappen werd als tweede afgevlagd, maar zakt door een tijdstraf van vijf seconden naar de vierde plaats.

Snel schoot iedereen naar binnen om banden te wisselen. Verstappen passeerde Bottas in de pitsstraat. Dat ging niet op een veilige manier, vond de jury. Koploper Hamilton kon op versleten banden niet meer voluit rijden, maar Verstappen kwam er niet langs. Hij kon daardoor ook niet uitlopen op nummers drie en vier Vettel en Bottas, waarmee de tijdstraf hem een podiumplaats kostte.

In de NOS Formule 1-podcast gaat het morgen uiteraard ook over de straf van Verstappen en het verdere verloop van de race. Amber Brantsen beschouwt na met commentator Louis Dekker en analist Jan Lammers.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1