Van der Poel sloopt tegenstanders in wereldbeker mountainbike

2. Van der Poel sloopt tegenstanders in wereldbeker mountainbike

Mathieu van der Poel laat opnieuw een staaltje wereldklasse zien, dit maal op de mountainbike. De Nederlands kampioen zegeviert in het Tsjechische Nové Mesto door in de laatste ronde weg te rijden van zevenvoudig wereldkampioen Nino Schurter.

Mathieu van der Poel wint wereldbeker MTB in Tsjechië.mp3

Al vroeg in de wedstrijd zonderen Van der Poel en Schurter zich af van de andere coureurs. De Zwitser pareert iedere aanval van de Nederlander, tot in de laatste anderhalve kilometer. Van der Poel geeft er een snok op en weet in no time een groot gat te realiseren. Bij de finish heeft de 24-jarige Van der Poel negentien seconden voorsprong op de nummer twee.

De laatste keer dat een Nederlander een wereldbekerkoers won was op 1 april 2006. Die dag was Bart Brentjens de gevierde man. Van der Poel richt zich op de MTB-wedstrijd tijdens de Olympische Zomerspelen in Tokio. Vorige week wist hij zich in het Duitse Albstadt al te nomineren, toen hij daar tweede werd.

Vrouwen

Anne Tauber was op weg om historie te schrijven door als eerste Nederlandse mountainbikester ooit een wereldbekerwedstrijd te winnen. Maar mechanische problemen in de laatste ronde voorkwamen uiteindelijk dat de 28-jarige renster de champagnefles kon ontkurken. De Nederlandse moest uiteindelijk genoegen nemen met een tiende plek. Ook Tauber wist zich een week geleden te nomineren voor deelname aan de Olympische Spelen.