Sport
NOS

Bertens dankzij winst in Madrid naar historische vierde plek op wereldranglijst

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bertens dankzij winst in Madrid naar historische vierde plek op wereldranglijst

Kiki Bertens heeft een nieuw hoogtepunt in haar carrière bereikt. In de finale van het prestigieuze WTA-toernooi van Madrid was ze te sterk voor Simona Halep: 6-4, 6-4. Door de toernooizege klimt Bertens naar de vierde plek op de wereldranglijst.

Meerdere

Nog nooit stond een Nederlandse tennisster hoger genoteerd. Tot op heden was de vijfde plek van Betty Stöve in 1977 de beste klassering.
Vorig jaar moest Bertens in de finale in Madrid nog haar meerdere erkennen in Petra Kvitová. Dit jaar versloeg ze de Tsjechische in de kwartfinales, waarna in de halve finales Sloane Stephens eraan moest geloven. Het duel met Halep was de eerste ontmoeting tussen beide speelsters sinds de finale in Cincinatti van vorig jaar. Bertens won die wedstrijd in drie sets.
Beleef hier de slotfase met het commentaar van Jan Roelfs:

Halep, tweevoudig winnares in Madrid, kon bij een overwinning de nummer 1-positie overnemen van Naomi Osaka.Onrustig beginIn de eerste set volgden de servicebreaks elkaar in rap tempo op. Bertens werd twee keer gebroken, maar repareerde die schade steeds in de daaropvolgende game.
"Maandag ben ik de nummer vier van de wedstrijd." Kiki Bertens in gesprek met Rop Zoutberg:

"Maandag ben ik de nummer vier van de wedstrijd."

Bij 4-4 plaatste de Nederlandse een versnelling. Ze snoepte Halep voor de derde keer op rij haar servicegame af en kon toen zelf serveren voor setwinst.De winst van de eerste set gaf Bertens veel vertrouwen en in het tweede bedrijf schoot ze uit de startblokken. Halep werd meteen weer gebroken, waarna Bertens een 2-0 voorsprong pakte. Op dat moment had de Nederlandse de laatste zes games op rij gewonnen.
Toch ging het daarna iets moeizamer lopen bij Bertens. Halep kwam terug tot 2-2, maar het initiatief bleef wel bij de Nederlandse. Al snel nam Bertens weer een break voorsprong en kwam de zege binnen handbereik.Maar Halep gaf zich nog niet zomaar gewonnen. Bij 4-3 kreeg de Roemeense de kans om terug te breken. Bertens produceerde vervolgens twee aces en trok de game alsnog naar zich toe.In de slotfase van de tweede set bleef de Nederlandse de zenuwen de baas en verzekerde ze zich op eigen service van de winst.Voor Bertens is de zege in Madrid de negende toernooizege in haar carrière.
Ster advertentie
Ster advertentie