appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Amsterdam finalist in Euro Hockey Club Cup

ANP
zondag 21 april 2019 | NOS | Roy van den Busken

Amsterdam heeft de finale bereikt van de Euro Hockey Club Cup. De hoogste clubcompetitie van Europa, die voor de laatste keer wordt gehouden, werd de afgelopen drie jaar gewonnen door Den Bosch.

De Brabanders waren zondag de tegenstander van Amsterdam in de halve finale. In de eerste periode scoorde de thuisploeg direct, Charlotte Vega sloeg raak na een strafcornervariant. Daarna leek Amsterdam ook op 2-0 te komen, maar dat doelpunt werd niet toegekend. 

Hockeysters Amsterdam winnen 'do or die-wedstrijd' in halve finale EHCC

Coach Rick Mathijsen, die dit duel een do or die-wedstrijd noemt, weet zeker dat de tweede goal gehonoreerd werd als er een videoref aanwezig was geweest. De videoscheidsrechters ontbreken in de Euro Hockey Club Cup, maar doen wel hun intrede in de allereerste Euro Hockey League voor vrouwen in 2020.

Na het uitschakelen van Den Bosch (eindstand 1-0) lijkt de weg naar een Europese titel open te liggen voor de hoofdstedelingen. "Het geeft een positieve boost voor de ploeg", vindt Mathijsen. "We staan graag met goud."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1