FC Utrecht wint in blessuretijd van Feyenoord

2. FC Utrecht wint in blessuretijd van Feyenoord

Feyenoord is de derde plaats in de Eredivisie kwijt aan AZ. De Rotterdammers verloren in de absolute slotfase met 2-3 van FC Utrecht.

FC Utrecht kwam bij de eerste scoringskans van de wedstrijd op voorsprong. Urby Emanuelson schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied raak uit een vrije trap. In de tweede helft blunderde Kenneth Vermeer. De Feyenoord-keeper leverde de bal zomaar in bij Jean-Christophe Bahebeck, waarna Sander van de Streek de score kon verdubbelen.

Een paar minuten later kon Feyenoord voor het eerst juichen. Een goede combinatie tussen Steven Berghuis, die net in de ploeg was gekomen, en Robin van Persie leverde een kans op voor Sam Larsson. De Zweed schoot binnen, waardoor de club kon hopen op een positief resultaat. Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker. David Jensen, de doelman van FC Utrecht, stompte de bal maar half weg, waarna Van Persie kon binnenkoppen.

In de laatste minuut van de blessuretijd trok FC Utrecht alsnog de wedstrijd naar zich toe. Riechedly Bazoer raakte de paal en Timo Letschert kopte in tweede instantie raak.

Timo Letschert beslist duel in Utrechts voordeel.mp3

AZ won zaterdag met 1-0 van FC Groningen. De Alkmaarders nemen daarom de derde plaats over van de ploeg van Giovanni van Bronckhorst.

Emotioneel eerbetoon aan slachtoffers aanslag

De wedstrijd stond vooraf stil bij de aanslag in Utrecht. Er was een emotionele minuut stilte.