Nederlands Elftal in laatste minuut verslagen door Duitsers

2. Nederlands Elftal in laatste minuut verslagen door Duitsers

Het Nederlands Elftal heeft de tweede wedstrijd in de EK-kwalificatie verloren. In de eerste helft tegen Duitsland was de uitploeg heer en meester, maar in de tweede helft richtte het elftal van Ronald Koeman zich op. Toch trokken de oosterburen de wedstrijd in de laatste minuut naar zich toe, het werd 2-3.

Nederland-Duitsland, compilatie op muziek.mp3

Duitsland kwam direct goed uit de startblokken met een aantal kansen in de beginfase van de wedstrijd. Oranje verloor onnodig veel ballen. In de vijftiende minuut sloegen de Duitsers voor de eerste keer toe. Leroy Sané schoot de bal met links langs Jasper Cillessen in de verre hoek.

Leroy Sané scoort 0-1.mp3

Het Nederlands elftal werd hierna sterker en nam het overwicht. Manuel Neuer was het belangrijkste obstakel bij twee schoten van Ryan Babel. Toch liep de Duitse ploeg nog in de eerste helft verder uit. Een gekruld schot van Serge Gnabry belandde in minuut 34 in de kruising: 0-2.

Gnabry schiet in de kruising.mp3

In de tweede helft werd het spelbeeld compleet anders. Oranje, met Steven Bergwijn in de ploeg voor Babel, was een stuk feller. Al na twee minuten maakte Matthijs de Ligt met het hoofd de aansluitingstreffer.

Matthijs de Ligt kopt binnen.mp3

Het tempo in de wedstrijd ging flink omhoog. Nederland won hierbij de meeste duels op het middenveld. Het leverde een nieuw doelpunt op. Memphis zette in de 63e minuut de 2-2 op het scorebord.

Memphis maakt gelijkmaker.mp3

In de slotminuten kreeg Oranje de deksel op de neus. Nico Schulz bezorgde Duitsland 'op zijn Duits' in de laatste minuut in een counter alsnog de zege.