FC Groningen zet ook VVV Venlo opzij

2. FC Groningen zet ook VVV Venlo opzij

FC Groningen heeft thuis met 3-2 gewonnen van VVV-Venlo en daarmee zijn opmars in de eredivisie voortgezet. De club staat na zijn vijfde zege in zeven duels nu achtste, terwijl vijf speelronden terug de zestiende plaats nog de realiteit was.

FC Groningen wint van VVV Venlo

Groningen werd vandaag wel geholpen door VVV-speler Moreno Rutten, die al in de 35ste minuut met een rode kaart van het veld moest na een harde charge op Tim Handwerker.

Spektakelstuk

De stand was op dat moment 1-1. VVV was op voorsprong gekomen uit een volley van Danny Post en dat zette de toon voor een spektakelstuk.

De schoonheid van die goal werd nog bijna overtroffen door Groningen-aanvaller Kaj Sierhuis, die drie keer hooghield en daarna op de lat knalde.

Toch ging Groningen met 2-1 en een man meer de rust in. Twee penalty's werden benut door Mimoun Mahi en Rutten kreeg dus rood.

Meteen na rust kwamen de tien uit Venlo toch op 2-2 via Peniel Mlapa, maar Iliass Bel Hassani zorgde van afstand voor 3-2. Groningen eindigde het duel ook met tien man, omdat Ritsu Doan twee minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg.