FC Utrecht wint ruim van tienkoppig Heracles Almelo

2. FC Utrecht wint ruim van tienkoppig Heracles Almelo

Een vervelende avond voor Heracles Almelo. In eigen huis ging de ploeg van Frank Wormuth flink onderuit tegen het bezoekende FC Utrecht. Het werd 1-5 in het Polman-stadion.

De ploeg van FC Utrecht-trainer Dick Advocaat begon sterker aan het duel en dat werd na tien minuten beloond. Sander van de Streek werkte uit een teruggelegde voorzet van Gyrano Kerk zijn vijfde goal van het seizoen binnen.

Heracles leek wakker geschud door de tegentreffer en had een aantal goede kansen op de gelijkmaker, maar een snoeiharde vrije trap van Brandley Kuwas (redding doelman David Jensen) en een inzet van de inglijdende Adrián Dalmau (voorlangs) gingen mis.

Rood voor Drost

Toch ging het mis bij de Heraclieden. Op slag van rust kreeg Jesper Drost na ingrijpen van de videoscheidsrechter een rode kaart, nadat hij met een gestrekt been het been van Utrechter Sean Klaiber had geraakt. Kort daarna moest Kristoffer Peterson het veld met een hevig bloedende neus verlaten nadat hij ongelukkig in botsing was gekomen met Willem Janssen.

Diezelfde Janssen kon het spel vervolgen en zorgde in de vijftigste minuut voor de 0-2. Met een snoekduik kopte hij een door Michiel Kramer verlengde corner binnen.

Na ruim een uur spelen bracht Heracles plots de spanning terug in de wedstrijd. Spits Dalmau kopte, tussen twee verdedigers in, knap raak na een piekfijne voorzet van Lennart Czyborra vanaf links. Vijf minuten later echter schoot FC Utrecht de wedstrijd op slot via Gyrano Kerk, die de bal na een trap van Utrecht-keeper David Jensen uitstekend binnen wist te werken.

Strafschoppen

Uiteindelijk wist FC Utrecht nog tweemaal te scoren via penalty's. Invaller Riechedly Bazoer, die na een schorsing van drie wedstrijden weer op het veld te vinden was, zag zijn versierde penalty worden benut door Simon Gustafson (1-4) en zorgde vijf minuten voor tijd vanaf elf meter zelf voor de 1-5 eindstand, zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer in de eredivisie.

Bazoer schiet de 1-5 binnen