appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Utrechtse amateurclub geniet dankzij Wesley Sneijder van trainingskamp in Qatar

ANP
donderdag 10 januari 2019 | NOS | Maarten van den Hoven

Een meerdaags trainingskamp in een zonnig oord. Voor Nederlandse profclubs is het tegenwoordig een jaarlijkse traditie, maar amateurclubs moeten het meestal doen met een dagje uit in eigen land. DHSC, een amateurvereniging uit de Utrechtse wijk Ondiep, heeft het dit jaar beter voor elkaar: de club verblijft deze week in Doha, Qatar. En dat hebben ze te danken aan één man: Wesley Sneijder.

Utrechtse amateurclub dankzij Sneijder op trainingskamp in Qatar

Wesley en zijn broers begonnen alle drie ooit met voetballen bij DHSC. Nu is zijn oudere broer Jeffrey er assistent-trainer en zijn jongere broer, Rodney, de aanvoerder. Wesley zelf schoof zichzelf naar voren als reisorganisator: “Ik heb alles voor ze geregeld, maar dat vind ik ook leuk om te doen en ze waarderen het ook. Volgens mij kunnen ze hier prima vertoeven.”

De Nederlandse recordinternational regelde de trainingsaccommodatie, een museumbezoek en een beachvolley-toernooi. Maar het belangrijkste: een oefenwedstrijd tussen zijn team, Al-Gharafa, en het Utrechtse DHSC, waardoor de broertjes Wesley en Rodney voor het eerst tegen elkaar spelen. Voor Rodney is dat een lang gekoesterde droom: “We hebben nooit samen getraind of tegen elkaar gevoetbald, dus dit wordt heel speciaal. Maar ik ga hem niet sparen.”

Echt zenuwachtig wordt oudere broer Wesley echter niet van die uitspraken: “Toen ik met Ajax tegen Telstar speelde, waar Jeffrey toen speelde, zei hij precies hetzelfde. We rolden ze met 5-0 op, dus we weten nu al wat de uitslag wordt, haha!”

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1