Sport
EONOS

Breidt Oranje zegereeks in Rotterdamse Kuip uit?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Breidt Oranje zegereeks in Rotterdamse Kuip uit?

Al achttien jaar heeft Oranje niet meer verloren. Nou ja, in de Kuip dan. In oktober 2000 verloor Oranje met 2-0 van Portugal. Dat bleek de laatste verliespartij in Rotterdam te zijn tot nu toe. Sinds 2007 werden zelfs alle wedstrijden gewonnen, veertien maar liefst. Een hoopgevende statistiek voor het treffen met de wereldkampioen. Maar, de bal is rond. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt in Rotterdam. De wedstrijd is live te volgen bij Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1.

In de Nations League is Oranje niet slecht bezig. In een poule met Frankrijk en Duitsland, nota bene de twee meest recente wereldkampioenen, staat Nederland op de tweede plek na twee wedstrijden op drie punten.

Oranje kan nog stunten met een eerste plek in poule A. Als vanavond van Frankrijk gewonnen wordt, slinkt de achterstand naar één punt. Een gelijkspel tegen Duitsland volgende week maandag is dan genoeg om eerste te worden. Die eerste plek betekent een ticket voor de finales van de Nations League waar om de ultieme winst én een startbewijs voor het EK 2020 wordt gestreden.

'Een interessante speler'

Dé man in vorm aan de kant van Oranje is zonder twijfel Frenkie de Jong. De middenvelder van Ajax speelt de afgelopen weken subliem en staat daardoor nadrukkelijk in de belangstelling van FC Barcelona.

Ook dit is de Franse bondscoach Didier Deschamps niet ontgaan. Op de persconferentie gaat hij in op de rijzende ster: "Als ik één speler van Nederland er uit moet pikken dan is dat De Jong vanwege zijn spelinzicht en zijn technische kwaliteiten. Hij is erg goed in het diep spelen van de bal. Het is een erg interessante speler."

Dezelfde basisploeg?

Op de afsluitende persconferentie van Ronald Koeman liet de bondscoach doorschemeren dat hij waarschijnlijk veel spelers gaat opstellen die vorige maand tegen Duitsland speelden (3-0). De defensie bestond toen uit doelman Jasper Cillessen, Denzel Dumfries, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Daley Blind. Het middenveld van Marten de Roon, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong. Babel, Bergwijn en Depay vormden het aanvalstrio.

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie