appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Vroege vogels
STER Advertentie

Duwende Max Verstappen is niet goed: wel begrijpelijk

ANP
maandag 12 november 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Erben en Patrick hebben ruzie. 'Niet zo duwen', zegt Erben nog. Maar Patrick geeft geen gehoor... Goed voorbeeld doet immers goed volgen. Had Max Verstappen het dan ook niet moeten doen? 'Het mag niet, maar ik begrijp het wel', is Erbens conclusie.

Dat Max Verstappen Esteban Ocon duwt, wint volgens Erben en Patrick niet de sportiviteitsprijs. "Het mag niet", is de korte samenvatting van Erben. Maar toch is het ook wel begrijpelijk. "Hij heeft anderhalf uur lang op het opperste van zijn concentratie de bochten gereden. Het is iedere keer zo'n adrenaline stoot door zijn lichaam. Er zit zoveel spanning in dat lichaam en dat moet ergens heen. Dus hij komt uit de auto en rent erheen. Daar gaat het mis."

Advies van Erben

Volgens Erben had het team van Verstappen het duw debacle kunnen voorkomen. Hij heeft een advies: "De begeleiding had hem gewoon vast moeten pakken en moeten zeggen 'dit is het niet waard.' Dus, verzamel mensen om je heen die je beschermen voor dingen die je zelf niet in de hand hebt."

Elke maandag tussen 13:30 en 14:00 is Erben Wennemars te gast bij De Nieuws BV om het sportweekend te bespreken.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1