Sport
EONOS

KNVB-beker: de laatste wedstrijden van de tweede ronde

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. KNVB-beker: de laatste wedstrijden van de tweede ronde

De meeste wedstrijden in de tweede ronde zijn gespeeld. Na vanavond weten we alle teams die de koker ingaan voor de achtste finale. Alleen NEC, Fortuna Sittard, Feyenoord en ADO den Haag strijden nog om de laatste twee tickets. De wedstrijden zijn vanaf 18.30 uur te volgen op NPO Radio 1.

Woensdag speelde het gros van de teams hun wedstrijden. Ajax won met 3-0 van Go Ahead Eagles en AZ met 2-0 van VVV. Verder speelde PSV dinsdag tegen RKC Waalwijk. De Eindhovenaren verloren met 2-3 en werden uitgeschakeld door de eerstedivisionist.

NEC - Fortuna Sittard

Vorig jaar speelden deze twee clubs nog tegen elkaar in de toenmalige Jupiler League. Fortuna promoveerde, NEC legde het in de play-offs af tegen FC Emmen. De Limburgse club draait niet slecht, de eerste tien wedstrijden leverden tien punten op. Daarmee staat de ploeg van coach René Eijer op de veertiende plaats in de Eredivisie.

NEC, dat twee seizoenen geleden degradeerde, staat op dit moment zevende in de Keuken Kampioen Divisie (de Eerste Divisie). De Nijmegenaren zijn niet in al te beste vorm, de laatste vier wedstrijden leverden slechts één overwinning op. De afstand op koploper Go Ahead Eagles is inmiddels acht punten. De wedstrijd start om 18.30 uur.

Feyenoord - ADO Den Haag

De Zuid-Hollandse derby in de KNVB-beker. Het Rotterdamse Feyenoord tegen het ADO uit Den Haag. Dit affiche doet vooral terugdenken aan het seizoen 2016/2017. De ADO-fans gooiden in de Rotterdamse Kuip knuffels naar de kinderpatiënten uit het Sophia Kinderziekenhuis. Die actie ging viral.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op dit moment staat Feyenoord in de Eredivisie op de derde plaats. Na het verlies tegen aartsrivaal Ajax staat belager Heracles Almelo op evenveel punten. Feyenoord won vorig seizoen de editie van de KNVB-beker. AZ werd in de finale met 3-0 aan de kant gezet.

ADO Den Haag bezit de elfde plaats in de Eredivisie. Middenvelder Abdenasser El Khayati is dé steunpilaar van ADO dit seizoen. Bij de laatste tien doelpunten was hij direct betrokken. Hij scoorde dit seizoen al acht doelpunten en gaf drie assists. ADO en Feyenoord trappen om 20.45 uur af in Rotterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie