Sport
BNNVARA

Bureau Sport: 'Jammer dat we geen gezonde hekel meer hebben aan Duitsers'

foto: Bureau Sportfoto: Bureau Sport
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport: 'Jammer dat we geen gezonde hekel meer hebben aan Duitsers'

Frank Evenblij en Erik Dijkstra blikken traditiegetrouw weer vooruit op het aankomende sportweekend! En er staat ons wat te wachten: voetbal, veldrijden én korfbal bijvoorbeeld!

Nederland - Duitsland is het grootste affiche van dit sportweekend. Erik kijkt ernaar uit, maar verheugt zich er iets minder op dan vroeger. “Ik heb niet meer dat Nederland-Duitsland gevoel wat ik vroeger had. Toen hadden we nog een gezonde hekel aan Duitsers. Ik voel nu geen streepje extra verhoging in vergelijking met Nederland-Frankrijk.”

Frank sluit zich daar helemaal bij aan. “Ik vind dat wel jammer, er zit te veel sympathie om die Duitse ploeg heen. Het is altijd lekker om tegenstanders te hebben die je haat. Lothar Matthäus heb ik met alles in mijn lijf gehaat.” Erik: “Om nu nog Thomas Müller en Manuel Neuer de schuld te geven van de Tweede Wereldoorlog. Dat kan niet meer. Das war einmal.”

Superprestige

In Gieten begint dit weekend de Superprestige. Erik gaat zeker kijken. “Dat woord superprestige ruikt al naar de herfst. Jean Nelissen kon dat ook altijd zo mooi zeggen. Nu hebben we Mathieu van der Poel, de beste veldrijder ter wereld. Ik ga daar zondag heerlijk voor zitten, chocolademelk met een beetje rum. En dan weet je bijna zeker dat Mathieu gaat winnen, dat vind ik wel lekker.”

Zaterdag wordt het wielerseizoen afgesloten met de Ronde van Lombardije. Frank hoopt op een Nederlandse winnaar. “Het zou geweldig zijn als Bauke Mollema wint. Dat is een goede wielrenner die dit seizoen continu voorin meedoet, maar alleen twee kleine koersen heeft gewonnen dit jaar.” Erik rekent op zijn persoonlijke favoriet: “Valverde natuurlijk, maar ik denk dat Roglic wint.”

Ster advertentie
Ster advertentie