appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Organisatie EK 2024 naar Duitsland

ANP
donderdag 27 september 2018 | NOS | Redactie

De organisatie van het EK van 2024 is toegewezen aan Duitsland. Dat is zojuist bekendgemaakt door UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin op het hoofdkantoor in Nyon, waar zeventien bestuursleden eerder vandaag hun stem uitbrachten.

Turkije, de enige andere kandidaat voor de organisatie van het eindtoernooi, viste na 2008, 2012 en 2016 opnieuw achter het net. De speelsteden van Euro 2024 zijn Berlijn, Düsseldorf, Gelsenkirchen, Dortmund, Hamburg, Leipzig, Keulen, Frankfurt, Stuttgart en München.

EK 1988 was ook in Duitsland

Duitsland was een keer eerder gastheer van het EK. Dat was in 1988 toen Oranje met de titel aan de haal ging.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1