appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Vroege vogels
STER Advertentie

Erben Wennemars: 'Ik ben gewoon te vroeg gestopt'

ANP
maandag 24 september 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Het regende heel erg hard afgelopen weekend en alle Dam tot Dam-lopers hebben het geweten. En onze Erben Wennemars, die rende natuurlijk mee: "Het is dan heel slecht weer, en dan loop je eigenlijk heel erg lekker." Maar dit was natuurlijk niet het enige sportevenement waarover Erben vertelt in De Nieuws BV.

Rennen en schaatsen

"Het regent en dan zit er meer zuurstof in de lucht: ik kon maar blijven gaan, ik heb echt heerlijk gelopen", vertelt Erben met een lach van oor tot oor. De zompige gympen waren enigszins afzien maar de temperatuur om te lopen was perfect. Eenmaal bij de finish wilden de verzopen hardlopers zo snel mogelijk terug naar Amsterdam. En daar was de held van Erben, buschauffeur Robert, die hem fijn weer naar Amsterdam bracht. Eind goed al goed.

En dat was misschien niet het hoogtepunt van Erbens sportweekend: hij heeft voor het eerst weer geschaatst. "En dat voelt zo geweldig, ik vind dat zo'n fantastische bezigheid. Dan ben ik daar aan het schaatsen en dan denk ik eigenlijk, ik ben gewoon te vroeg gestopt."

De hoogtepunten van het sportweekend

En tussen al dat sporten door, had Erben ook nog de tijd om naar sport te kijken. In de Eredivisie won zijn geliefde PEC Zwolle en natuurlijk ging er ook aandacht uit naar de klapper: PSV - Ajax. Daarnaast heeft Niki Terpstra met QuickStep bij de WK wielrennen voor de vierde keer het goud gewonnen bij de ploegentijdrit en heeft Juul Franssen bij de WK judo de bronzen medaille veroverd. In de klasse tot 63 kilogram. En dit alles bespreekt hij samen met Willemijn.

Erbens sportweekend - Van Niki Terpstra tot de Dam tot Damloop

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1