appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
STER Advertentie

Kipchoge verpulvert wereldrecord op de marathon: 2.01.40

AFP
zondag 16 september 2018 | NOS | Redactie

Eliud Kipchoge (33) heeft in Berlijn het wereldrecord op de marathon verpulverd. De olympisch kampioen van Rio de Janeiro legde de 42 kilometer en 195 meter af in 2 uur, 1 minuut en 40 seconden.

Het oude wereldrecord stond op naam van Dennis Kimetto: 2.02.57. Dat liep hij op 28 september 2014 in Berlijn.

Kipchoge, die in november 34 wordt, liep in Berlijn zijn twaalfde marathon. Zijn persoonlijk record in een wedstrijd stond op 2.03.05, een tijd die hij twee jaar geleden in Londen neerzette. Vorig jaar won hij, onder veel mindere omstandigheden in Berlijn in 2.03.32.

In Monza deed de Keniaan vorig jaar een poging de marathon onder de 2 uur te lopen, in een strak geregisseerde race. Daar bleef hij toen 25 seconden boven de magische grens.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1