Sport
EONOS

'In eindsprint van Femke Bol kwam alles samen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'In eindsprint van Femke Bol kwam alles samen'

De leden van het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken hebben genoten van het estafettegoud op de WK Atletiek.

Het goud van de 4x400-estafettedames en de eindsprint van Femke Bol was sport op zijn mooist. Dat concluderen voetbalcommentator Arman Avsoruglu, voetbalanalist Robert Maaskant en AD-sportjournalist Arjan Schouten in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken.

"Alles kwam daar samen", zegt Avsaroglu. "Het begin van de week waarin Bol in gewonnen positie viel, toen individueel goud en deze winst was het allermooist vanwege de inhaalslag die ze moest maken."

Met vijf medailles was dit het succesvolste WK atletiek ooit voor Nederland. Bij Schouten gaan de herinneringen terug naar het WK in Berlijn van 2009, waar hij als journalist bij was. "Daar was het hoogtepunt voor Nederland een halve finale op de 800 meter voor Bram Som."

Schouten ziet dit WK als een goede generale richting de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs, zeker omdat het aan het begin van het toernooi nog mis ging met de valpartijen van Bol en Sifan Hassan. "Dit zet wel wat neer qua verwachtingen."

Vertrek Rubiales onvermijdelijk

Het gaat in het Sportforum ook over de toenemende druk op Luis Rubiales om op te stappen als voorzitter van de Spaanse voetbalbond vanwege zijn ongevraagde kus op de mond van speelster Jenni Hermoso.

Volgens Avsaroglu is zijn vertrek een kwestie van tijd. "Op een gegeven moment moet er iemand in de Spaanse bond zijn die Rubiales verwijdert. En als hij vertrekt dan gaat er veel ten goede veranderen bij de bond."

Maaskant wijst erop dat sponsoren van de bond maatregelen eisen tegen de voorzitter. "Dat gaat hij niet winnen." Volgens hem had Rubiales waarschijnlijk nog wel zijn hachje kunnen redden als hij meteen zijn excuses had aangeboden.

Volgens Avsaroglu is dit ook een drama voor de Spaanse ploeg. "De feestvreugde is van hun afgepakt. Het gaat geen moment meer over het succes."

Ster advertentie
Ster advertentie