Sport
BNNVARA

Ruud Vormer: 'In België trainen de voetballers harder'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ruud Vormer: 'In België trainen de voetballers harder'

'In België trainen ze harder' zei voetballer Ruud Vormer aan de telefoon. Dat is volgens hem het verschil tussen Nederland en België. Erben Wennemars kan daar niet bij met zijn hoofd. En ligt dat dan aan luiheid? Nee, volgens Erben ligt het aan wat anders.

De cultuur is een beetje verkeerd

"Ik denk dat de cultuur af en toe een beetje verkeerd is", legt Erben uit. "Uiteindelijk kan je een boel dingen buiten jezelf leggen waar je geen controle over hebt. 'Heb je een goede trainer? Heb je goede ploeggenoten?' Als je daarop je beleid gaat maken komt het eigenlijk neer op geluk, of je het wel of niet haalt." Maar volgens Erben zou je je daar eigenlijk geen zorgen over moeten maken.

Als speler komt je namelijk altijd terug bij je lichaam: "Dat is waar jij invloed op hebt. Daar mag het volgens mij nooit aan liggen. Dus dan is de vraag eigenlijk, is voetbal een individuele sport of een teamsport?" Er wordt namelijk altijd gekeken naar is het het één of het ander, volgens Erben is dat niet terecht: "Het is natuurlijk hetzelfde maar het begint als een individuele sport." En misschien is dat wel het verschil tussen België en Nederland: "In Nederland gaat het over het collectief, in België over hard trainen, over het individu."

Een goede basis tot hoog pieken

En voor een wedstrijd hard trainen heeft natuurlijk geen zin zegt Erben. Het zit hem in de voorbereiding: het zorgen dat je een goede, grote basis hebt: "Dat uiteindelijk, dat als het er echt om gaat, dat je kunt gaan pieken." Patrick heeft gelijk zin om even aan de slag te gaan...

Erben Wennemars is elke maandagmiddag tussen 13:30 en 14:00 te gast in De Nieuws BV, kijk hieronder zijn laatste uitzending terug.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Ster advertentie
Ster advertentie