appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Overnachting
STER Advertentie

'Live bij de aftakeling van Maradona'

NPO RADIO 1
vrijdag 29 juni 2018 | BNNVARA | Redactie BNNVARA

Het sportweekend is wederom boordevol en het Bureau Sport-duo kijkt vooruit. Deze vrijdag staat Mark Tuitert naast Erik Dijkstra en beschouwen ze voor op al het moois wat eraan komt. De MXGP, Formule 1 en het WK Inline Skaten, maar de heren kijken ook even terug naar de afgelopen weken van het WK voetbal. 

WK Inline Skaten

Mark Tuitert heeft zijn pijlen gericht op de sport waar hij zelf ooit begon: het inline skaten. Dit weekend is het WK. "Dat weten weinig mensen, dat is in Heerde en in Arnhem. Arnhem is op de weg, Heerde is op de piste." Tuitert geeft aan dat er ook Nederlandse vertegenwoordiging zal zijn, namelijk Michel en Ronald Mulder. "Heel spectaculair om te zien, dus als je tijd hebt, ga naar de piste in Heerde. Heel vet." 

Ouderwets Duitse televisie kijken

Er is gejuicht in huize Tuitert en huize Dijkstra, want Duitsland vloog er afgelopen week uit in de poulefase van het WK. "Wat was mooi? Dat Duitsland eruit vloog, dat was mooi", aldus Erik. "Ik heb ouderwets Duitse televisie zitten kijken. Heerlijk man." Tuitert vond ook het voetbal van de Duitsers "niet om aan te zien." Andere grootmachten hadden het ook moeilijk in de poule, maar gingen wel door. Zo ook Argentinië, wat de mannen brengt bij Maradona. "Ik vind het echt triest", begint Mark. "We volgen het de hele dag, het is iedere dag op tv, dus we zijn live bij de aftakeling van Diego Armando Maradona." Erik vindt het moeilijk om er kwaad om te worden. "Ik denk toch van, ach, dat is Diego. Hij valt toch niemand lastig?" Volgens Tuitert is dat het probleem voor Maradona, maar hij noemt hem ook als eventueel probleem voor de spelers van Argentinië. "Is hij geen last voor die hele Argentijnse ploeg?" "Het is wel of God zelf mee zit te kijken hè", vult Erik aan. "En dan heeft God ook nog te diep in het glaasje gekeken." 

Blij met terugkeer Herlings

In de MXGP keert Jeffrey Herlings dit weekend terug op zijn motor in Indonesië. "Hij heeft een GP gemist en hij is eigenlijk gewoon de beste (...) maar hij is geblesseerd", doelt Mark op Herlings' gebroken sleutelbeen. Erik laat nog maar eens vallen dat hij geniet van de motorcross-sport. "Veel actie, er gebeurt veel." Mark vreest echter wel dat het voor Herlings een moeilijke opgave is een goed resultaat neer te zetten, vanwege de sleutelbeenbreuk. "Hij heeft alles in zijn lichaam gebroken wat er te breken valt, komt weer terug, alleen hij gaat punten missen voor de wereldtitel." Herlings doet Erik denken aan zijn jeugd in Twente. "Daar hadden vroeger de echt coole gasten, en ik hoorde daar niet bij, een Honda MT. Dan was je echt de man en als ik naar Jeffrey Herlings kijk, dat is nog steeds zo'n soort mannetje." Tuitert vult aan: "Ik heb een Honda MT en mij kan niks gebeur'n." Het motorgeweld op de baan wordt dit weekend afgewisseld met spektakel op het circuit. De TT in Assen verdient volgens de mannen een groter podium, al heeft Erik iets op te biechten. "Met zo'n WK, het sneeuwt helemaal een beetje onder. Ik was het bijna vergeten." 

'Max op twee' 

Zondag wordt in Oostenrijk weer een GP van de Formule 1 verreden. De heren hebben weinig te bespreken over Max. "Het is de laatste races wat saaier rond zijn persoon", merkt Erik op. "Maar hij doet het wel beter", zo luidt de aanvulling van Mark. De voorspelling voor zondag komt van Tuitert. "Hamilton die gaat gewoon winnen, ik denk dat Max, die heeft de flow te pakken, die zet ik op twee. Vettel drie." 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1