appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

Wat moet Thiem doen om Nadal te verslaan?

AFP
zondag 10 juni 2018 | NOS | NOS Sport
Afbeelding

Rafael Nadal is de koning van Roland Garros. Vandaag is het zijn elfde finale, de vorige tien finales won Nadal allemaal. Toch heeft zijn tegenstander Dominic Thiem een kans. Marcella Mesker legt uit wat Thiem moet doen om Nadal te verslaan.

"Bidden voor slecht weer, daar houdt Nadal niet zo van, maar dat lijkt uitgesloten", aldus Mesker. Wat moet Thiem dan wel doen? "Hij moet ongelofelijk veel druk zetten, vanaf de eerste bal. Dat begint al bij de service. En hij moet de rally's kort houden en zorgen dat Nadal niet in zijn ritme komt." Ook mag hij de eerste set zeker niet verliezen. "De eerste set moet hij winnen, dan heeft Thiem een kans in een best-of-five. Het versterkt zijn eigen geloof en misschien brengt hij Nadal dan wel aan het twijfelen. Want ook Nadal is maar een mens van vlees en bloed."

Zo kan Thiem Nadal verslaan

De finale tussen Nadal en Thiem is vanaf 15.00 uur live te volgen via NPO Radio 1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1