appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Focus

Presentatoren

Mirthe van der Drift

Mirthe van der Drift (1993) maakt met Focus haar debuut als presentator op NPO Radio 1. Mirthe studeerde Sociologie aan de Universiteit Utrecht en Journalistiek aan de Erasmus Universiteit. Ze woonde in Duitsland, China, Mexico en op Aruba. Ze startte haar landelijke radiocarrière met de radioschool van de KRONCRV, werkte mee aan het nachtprogramma Fris! en het NPO Radio 1 programma Bureau Buitenland (VPRO). Sinds januari 2019 is ze presentator van Focus en co-presentator van de podcasts Lezen in het Donker en Focus Wetenschap.

Jacob de Vries

Jacob de Vries (1985) presenteert Focus in de nacht op NPO Radio 1. Hij begon zijn radiocarrière bij Streekomroep RTVNOF als technicus en presentator. Na zijn periode bij de streekomroep werkte Jacob achtereenvolgend als webredacteur voor de VARA (o.a. Kassa en Mooi! Weer de Leeuw), online eindredacteur voor AVROTROS, co-host bij Radar Radio, presentator van APP Radio en manager online bij RTL Late Night.

Op dit moment is hij coördinator online voor NPO Radio 1 en presenteert hij twee keer per week Focus, het nachtprogramma van de NTR iedere werkdag tussen 02:00 - 04:00 op NPO Radio 1. Daarnaast is hij co-presentator van de podcasts Lezen in het Donker en Focus Wetenschap.

Foto: Annemieke van der Togt

Rose Heijnen

Rose Heijnen (1993) studeerde Midden-Oostenstudies aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarop volgde een master Journalistiek aan dezelfde universiteit. Gegrepen door het medium radio besloot ze stage te lopen bij het NOS Radio 1 Journaal en Nieuws & Co (NOS/NTR). Na haar stage werkte ze als wetenschapsredacteur bij Nieuws & Co en in de zomer van 2018 begon ze als redacteur bij het toen nog wekelijkse nachtprogramma Focus. Vanaf januari 2019 is ze naast redacteur ook één keer per week vaste presentator van het programma. Ook is ze co-presentator van de podcasts Lezen in het Donker en Focus Wetenschap. 

Steven Smit

Steven Smit (1988) studeerde Geschiedenis en Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna werkte hij achtereenvolgend bij de NOS, het geschiedenisprogramma Andere Tijden (NTR) en het kunst- en cultuurprogramma Opium (AVROTROS). Begin 2018 zette Steven het wetenschapsprogramma Focus (NPO Radio 1) op, waarvan hij sinds januari 2019 één van de vaste presentatoren is. Daarnaast is hij producer van de podcast Zimmerman in Space en (co-)presentator van de podcasts Focus Wetenschap, Lezen in het Donker en Andere Tijden. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1