appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Sylvana Simons: 'Rutte ziet zichzelf als de enige geschikte persoon om dit land te leiden'

ANP
vrijdag 2 april 2021 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Iedereen heeft met open mond zitten kijken naar het debat gisteravond in de Tweede Kamer. Maar hoe was het eigenlijk om in die Kamer te zitten terwijl je nog maar nét bent beëdigd als Kamerlid? Sylvana Simons, partijleider van Bij1, vertelt in De Nieuws BV hoe zij het debat ervaren heeft. "Hier kun je geen voorstelling van maken. Als je er bent en je zit ertussen dan denk je echt bij jezelf: Waar ben ik beland?"

Sylvana Simons over het historische debat

Als burger had Simons al geen vertrouwen in Rutte en dat is als politicus nog minder geworden. Tijdens het debat zag ze Rutte hoe ze hem al tien jaar ziet: "Iemand die verslaafd is aan de macht."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

House of Cards

D66, CDA en CU steunden de motie van wantrouwen niet. Simons geeft aan dat ze het een tactische zet vindt, ze vergelijkt het met de serie House of Cards: "Iedereen die House of Cards heeft gezien, heeft een beetje meegekregen hoe dat politieke spel werkt." Daarmee doelt Simons op de motie van wantrouwen die Kaag en Hoekstra niet hebben gesteund.  

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

Sylvana Simons over het historische debat

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1