appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

VVD niet tegen een minister van Wonen: ‘Wij zijn wel tegen een nieuw ministerie’

ANP
zaterdag 20 februari 2021 | WNL | Thom Edinger

De VVD is niet tegen een minister van Wonen, maar acht een nieuw ministerie van Wonen niet nodig. Dat zegt Kamerlid Daniel Koerhuis in het Grote Nationale Woondebat van WNL op NPO Radio 1.

Daarmee reageert het VVD-Kamerlid op het verwijt van Rob Jetten (D66) dat de VVD het woningbeleid heeft afgebroken. Om de woningnood tegemoet te treden, moet er na de stembusgang een minister van Wonen komen, meent Jetten. Hij verwijst daarmee naar de laatste minister van Wonen, Stef Blok. In 2017 zei Blok dat hij ‘de eerste VVD’er is die een heel ministerie heeft doen verdwijnen’, omdat de hervorming van de woningmarkt volgens hem goed zou zijn gelukt. Koerhuis ziet geen heil in het opzetten van een nieuw ministerie, maar ziet mogelijkheden voor het aanstellen van een bewindspersoon.

Buitenstedelijk bouwen

De Kamerleden debatteerden over de stelling dat het noodzakelijk is om ook buitenstedelijk te bouwen. Beiden erkennen dat zowel binnen- en buitenstedelijk bouwen noodzakelijk is, al gaat de voorkeur van Jetten uit naar binnenstedelijke bouw. Hij ziet onder meer de extra aanleg van voorzieningen zoals openbaar vervoer en winkelcentra als drempel en pleit voor meer binnenstedelijke bouw. Koerhuis wijst op de forse prijzen voor het wonen in de stad en noemt een focus op binnenstedelijke bouw ‘onnodig duur’.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1