appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Reisbranche niet blij met 'boude' uitspraken Rutte, wil steunpakket

Pixabay
woensdag 16 december 2020 | EO | David Knigge Twitter

Premier Rutte vindt het asociaal als mensen de komende weken een vliegtuig instappen. De directeur van de reisorganisatiekoepel ANVR, Frank Oostdam is 'boos en teleurgesteld', zei hij in Langs de Lijn en Omstreken. Hij vindt dat het kabinet een steunpakket moet regelen.

ANVR niet blij met wereldwijde code oranje

Vanaf vandaag hebben alle landen in de wereld een code oranje opgelegd gekregen. De 'boude' uitspraken van Rutte maakte Oostdam dan ook niet bepaald blij, al heeft hij wel begrip voor de situatie. "De wereld staat in brand en we hebben met elkaar een virus te bestrijden en dan moet je gewoon in Nederland blijven en geen reisbewegingen maken." 

De directeur van de ANVR is echter niet te spreken over de oproep van Rutte om niet te reizen tot half maart: "Ik ben zeer teleurgesteld en ook een beetje boos. Dat is dertien weken. Geen enkele sector houdt dat vol, ook de reisbranche niet.”

Recht op compensatie

Het eerdere advies was om niet te reizen tot half januari. Volgens Oostdam was het beter geweest om te wachten tot die tijd om daarna te beslissen of een verlenging nodig is. Oostdam vindt dat het kabinet dan ook een 'morele verplichting' heeft om een specifiek steunpakket voor de reissector te creëren. "Als je drie maanden dicht moet dan heb je recht op compensatie."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1