appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Dit jaar waarschijnlijk geen introductieweken voor studenten

ANP
donderdag 6 augustus 2020 | NOS | redactie

Het kabinet wil dat de introductieweken voor nieuwe studenten dit jaar worden geschrapt. Dat bevestigen Haagse bronnen aan de NOS na berichtgeving van RTL Nieuws. Handhaving van de coronamaatregelen zou bij de introductieactiviteiten te ingewikkeld zijn.

Presentator Jurgen van den Berg sprak er in het NOS Radio 1 Journaal over met politiek verslaggever Ewoud Kieviet.

Dit gaat het kabinet vanavond bekendmaken

Studenten worden door het kabinet gezien als een risicogroep in de verspreiding van het virus. Volgens de GGD's in Rotterdam en Amsterdam vormen de populaire introductieweken een groot risico.

Studentenvakbond

Presentator Jurgen van den Berg sprak erover met vice-voorzitter Freya Chiappino van de Landelijke Studentenvakbond. Zij is teleurgesteld. ''We hopen dat het niet waar is.'' 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Persconferentie

Naar verwachting maken premier Rutte en minister De Jonge het nieuws vanavond in de persconferentie bekend. Verder zou het kabinet bekendmaken dat er een teststraat voor coronabesmettingen komt op Schiphol voor reizigers uit risicogebieden.

Dit gaat het kabinet vanavond bekendmaken

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1