appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Jesse Klaver: Boos over gebrek eisen aan KLM

ANP
vrijdag 26 juni 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

"Ik ga ze niet feliciteren. Dit heeft niks met duurzaamheid te maken," reageert Jesse Klaver, partijleider van GroenLinks in De Nieuws BV op het door het kabinet bekend gemaakte steunpakket voor KLM. 

Jesse Klaver over KLM-subsidie

Klaver: "Waar ik verbaasd en boos over ben, is dat we geen eisen stellen aan duurzaamheid. Alles wat nu is afgesproken, was eerder al afgesproken. Sorry jongens, dit is een groot cadeau met een strik erom. We moeten KLM redden daar ben ik voor, maar voor de cultuursector wordt dit allemaal niet gedaan."

Baalt als een stekker

Klaver baalt als een stekker van de afspraken. GroenLinks is een petitie gestart en hoopt op minimaal 100.000 handtekeningen. Klaver: "Als we het kabinet onder druk weten te zetten, helpt dat op deze manier. Een miljoen heb ik het allerliefst. Hoe meer mensen hoe liever."

Bondgenoot D66

Klaver geeft aan zich niet voor te kunnen stellen dat Rob Jetten voor de huidige afspraken is. Klaver: "Dit is het moment om keiharde afspraken te maken met KLM. Vooral als het gaat om die korte vluchten. Schaf korte vluchten naar bijvoorbeeld Brussel af."

Jesse Klaver over KLM-subsidie

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1