appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Hugo de Jonge afwezig op persconferentie: 'Nieuws over apps was niet overlegd met Rutte'

ANP
woensdag 22 april 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Hugo de Jonge was de grote afwezige bij de persconferentie afgelopen dinsdag. Waar was hij? Peter Kee zegt in De Nieuws BV: "In de vorige persconferentie kwam De Jonge met de apps op de proppen. Dat was niet overlegd met de premier."

Kee en Van Jole zijn transparant

Mark Rutte werd naast doventolk Irma Sluis de afgelopen persconferentie vergezeld door RIVM-directeur Jaap van Dissel. Hugo de Jonge was daarbij niet aanwezig, wat zorgde voor de nodige speculatie: waar was hij?

"Er was de reden dat Van Dissel dit keer de technische uitleg moest geven hierbij, dat wilden ze," zegt politiek redacteur Peter Kee in De Nieuws BV, "dat heeft Rutte aan De Jonge laten weten, die ermee instemde. Maar er zitten wel een paar gedachten achter; men vindt De Jonge wat breedsprakig in dit soort verhalen."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen overleg met premier

Bovendien schoot het bij de premier in het verkeerde keelgat toen De Jonge bij de vorige persconferentie het nieuws deelde over de apps. Kee: "Wat niet lekker lag, was de vorige persconferentie met de appjes, dat De Jonge daarmee op de proppen kwam, maar dat was niet overlegd met de premier. Die wist dat niet eens dat hij daarmee zou komen."

'Wat tovert Hugo de Jonge uit de hoge hoed?'

Kee: "Wat wel vrij bizar is. Allerlei ambtenaren zaten ook te kijken van 'hé wat tovert Hugo de Jonge uit de hoge hoed'. Misschien was het bedoeld om even af te leiden van verpleeghuizen en het gebrek aan mondkapjes aldaar, maar dat is toch gek, dat de vicepremier met iets komt waar de premier geen weet van heeft."

Kee en Van Jole zijn transparant

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1