appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Volgens Jet Bussemaker is politiek ook veel 'gedoetjes'

ANP
zaterdag 28 september 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Jet Bussemaker had na vier jaar ministerschap zin om zich meer met de inhoud bezig te houden. Politiek is nou eenmaal ook veel 'waan van de dag', aldus de voormalig minister van OCW in Spraakmakers.

Jet Bussemaker over haar rol als voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving
"Als minister ben je enorm veel aan het managen", aldus Bussemaker. Als beleidspersoon heeft ze altijd haar eigen agenda proberen te voeren, maar politiek gaat ook veel over 'gedoetjes' vertelt ze. "Debatten in de Kamer gaan vaak over reuring in de media."

20 jaar Binnenhof 

Bussemaker heeft een indrukwekkende politieke loopbaan achter de rug, maar na twintig jaar op het Binnenhof te hebben rondgelopen was het tijd voor iets anders dan politiek. Inmiddels is ze hoogleraar Wetenschap, beleid en maatschappelijke impact, in het bijzonder in de zorg, aan de Universiteit Leiden. En sinds deze zomer is ze óók de voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving.

Méér inhoud 

In haar nieuwe functie én als wetenschapper zoekt ze na de politiek meer de inhoud. "Als wetenschapper heb je meer tijd om uit te zoeken waar de oorzaken echt zitten." Bussemaker is momenteel bezig om haar functie als voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid vorm te geven.

Eén kwestie waar ze sowieso een advies over gaat uitbrengen is de werkdruk en het werkplezier in de zorg. Ook de gezondheidsongelijkheid tussen hoog- en laagopgeleide staat hoog op haar prioriteitenlijst. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1