appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

VVD-Kamerlid Van Haga uit fractie; gevolgen onduidelijk

ANP
dinsdag 24 september 2019 | NOS | Redactie

De VVD wil niet verder met Tweede Kamerlid Wybren van Haga. Volgens fractievoorzitter Dijkhoff kan hij niet in de fractie blijven nu er opnieuw ophef is ontstaan over zijn activiteiten als verhuurder. Of hij Tweede Kamerlid blijft, is nog niet duidelijk. Daarover gaat Van Haga nog nadenken.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Als hij op eigen titel verdergaat, zou de VVD nog maar 32 van de 33 zetels overhouden en heeft de regeringscoalitie van VVD, D66, CDA en ChristenUnie nog maar 75 zetels. Dat is geen Kamermeerderheid meer.

Eerder kwam Van Haga ook al in opspraak door een huurkwestie. Een VVD-commissie bepaalde vorig jaar dat hij moest stoppen als ondernemer of dat hij anders zijn Kamerlidmaatschap moest neerleggen. Hij koos toen voor het eerste. En afgelopen zomer werd hij betrapt op rijden met te veel drank op.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1