appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Hugo de Jonge over premierschap: 'Na Rocky 1, 2 en 3 hebben we het wel gezien'

NOS
woensdag 18 september 2019 | NOS | Redactie

Na afloop van Prinsjesdag schoven de drie vicepremiers aan bij NOS Met het Oog op Morgen. Ze spraken over de 'begrijpelijke' Troonrede ("Er zijn maar twee getallen genoemd"), hoe de coalitie soms afwijkt van het Regeerakkoord, en de persoonlijke ambities van Hugo de Jonge, Kajsa Ollongren en Carola Schouten.

Bekijk het volledige gesprek met de vicepremiers

Minister De Jonge (CDA) is nog niet zo zeker van een vierde kabinet-Rutte. "Na Rocky 1, 2 en 3 hadden we het ook wel gezien", grapte hij. Of hij zelf ambities heeft om premier te worden, vindt hij "interessant om over te mijmeren, maar nu niet aan de orde".

"We zitten pas halverwege de regeerperiode. In de zomer van volgend jaar is het tijd om daar over na te denken", aldus De Jonge. "Ik ga er absoluut over nadenken, maar niet nu."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Minister Ollongren (D66) breekt een lans voor een vrouwelijke premier. "Ik heb niet gezegd dat het over mij ging, maar ik vind het in z'n algemeen tijd voor een vrouwelijke regeringsleider."

Ook Minister Schouten (ChristenUnie) sluit niets uit: "Als heel veel mensen ChristenUnie gaan stemmen, zal ik het zeker overwegen, maar ik constateer dat ik niet bij de grootste partij van Nederland zit."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1