appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: WNL op Zaterdag
STER Advertentie

Andrée van Es: 'Mijn ideaal is dat de PvdA en GroenLinks één partij worden'

ANP
woensdag 11 september 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Als het aan oud-politica Andrée van Es ligt, komt er een nieuwe partij op links. "Mijn ideaal is dat de Partij van de Arbeid en GroenLinks een gezamenlijke route weten te vinden en één partij worden." Dat zegt de voormalig GroenLinks-wethouder van Amsterdam in Spraakmakers.

Andrée van Es over afscheid als voorzitter van de Nederlandse Unesco commissie
Van Es hoopt op een 'mooie progressieve partij met veel aandacht voor milieu en rechtvaardigheid'. De voormalige politica en scheidend voorzitter van Unesco Nederland, heeft naar eigen zeggen met leedwezen gekeken naar hoe het de PvdA de afgelopen jaren is vergaan. 

Inspiratie

Ze noemt een toekomstig samengaan een inspiratie. "Voor mij is inspiratie, iets nieuws doen en risico durven nemen altijd een belangrijk motief geweest." Dat is iets wat zeker politieke partijen moeten durven, vindt ze. Eerder heeft Klaver aangegeven open te staan voor intensieve samenwerking met de PvdA, maar fuseren vond hij geen optie. Ook PvdA-voorman Lodewijk Asscher zei in mei nog op NPO Radio 1 geen heil te zien in een fusie.  

Andrée van Es was te gast in de radiotalkshow Spraakmakers omdat ze morgen afscheid neemt als voorzitter van de Nederlandse Unesco Commissie en haar publieke leven. 

Andrée van Es over afscheid als voorzitter van de Nederlandse Unesco commissie

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1