appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

GroenLinks wil af van vrije markt in huursector

ANP
donderdag 5 september 2019 | KRO-NCRV |

"De kern van ons voorstel is dat de overheid de huurprijs gaat bepalen. Dat gebeurt nu al voor woningen tot 720 euro. Wij willen dat voor woningen tot 1300 euro." Dat zegt GroenLinks-Kamerlid Paul Smeulders in het radioprogramma 1 op 1. De partij presenteert vrijdag haar woningmarktplannen, "we moeten af van die vrije huursector".

GroenLinks wil af van vrije markt in huursector

Het wetenschappelijk bureau van GroenLinks presenteert vrijdag haar plannen om de woningcrisis te bezweren. De partij wil dat de overheid ingrijpt op de vrije markt. 

Vrije markt

"De echte problemen pakt het kabinet namelijk niet aan. Dat komt omdat dit kabinet heel erg gelooft in de vrije markt. Wij geloven daar minder in", zegt Paul Smeulders. "Driekwart van de Nederlanders is voor het afschaffen van de vrije sector in de huurmarkt. Dat kan honderden euro’s per maand schelen."

"Het kabinet doet net alsof ze met een miljard hier, en een miljard daar de woningcrisis oplossen. Ze vertikken het om in te grijpen op de vrije markt", vindt Smeulders.

Prinjesdagplannen

De Volkskrant schrijft donderdag over de uitgelekte Prinsjesdagplannen om de wooncrisis te beteugelen. Er komt een fonds van een miljard euro aan subsidies voor gemeenten die nieuwbouwprojecten starten.

Daarnaast krijgen woningcorporaties een miljard aan fiscale kortingen als ze nieuwbouw plegen, en gaat voor starters op de woningmarkt mogelijk de overdrachtsbelasting van de baan.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1