appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Paul Blokhuis wil dat ChristenUnie homohuwelijk omarmt

ANP
donderdag 29 augustus 2019 | EO | Guido van Dijk

"Mensen die verliefd zijn en houden van iemand van hetzelfde geslacht, hebben aan mij een goede bondgenoot." Dat zegt staatssecretaris Paul Blokhuis in Dit is de Dag. "Een gesprek binnen de partij over het homohuwelijk zou ik heel graag willen aangaan."

Zomergesprek Paul Blokhuis

Gevoelige kwestie

Op de vraag of hij Blokhuis voorstander is van het homohuwelijk zegt hij: "Ik gun ze alle geluk, ja".

Het homohuwelijk is een gevoelige kwestie binnen de ChristenUnie. Op een congres in november vorig jaar werd een amendement om het homohuwelijk expliciet te noemen in de partijbeginselen nog weggestemd.

"Ik weet zeker dat het besluit op dat congres een tussenstap is en dat het een stap op weg is naar een andere formulering waar meer leden zich senang bij voelen en waar mensen die homoseksueel zijn zich gelukkig bij voelen."

Preventieakkoord

Volgende week dinsdag gaat Blokhuis in debat met de Tweede Kamer over de concrete maatregelen in het preventieakkoord. Met dat akkoord voert Blokhuis een strijd tegen roken, overgewicht en overmatig alcoholgebruik.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Blokhuis over de tabakslobby

Is het niet vreemd dat hij de tabakslobby buiten de deur heeft gehouden, terwijl de alcoholindustrie wel mocht meepraten? Blokhuis: "Dat is een heel belangrijk verschil. De tabaksindustrie is verantwoordelijk voor 20.000 doden per jaar. Er overlijden veel minder mensen door alcohol."

Luister het hele gesprek met staatssecretaris Blokhuis hier terug:

Zomergesprek met Paul Blokhuis

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1