Politiek
BNNVARA

D66 wil veestapel verder inkrimpen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. D66 wil veestapel verder inkrimpen

Om de uitstoot van stikstof te verminderen moet de veestapel verder worden ingekrompen. Dat stelt D66-Kamerlid Tjeerd de Groot in De Nieuws BV.

De Raad van State zette kort voor de zomer een streep door het Programma Aanpak Stikstof (PAS), omdat de natuur te veel schade ondervindt van de stikstofuitstoot die grote (bouw-)projecten opleveren. Sindsdien zijn een groot aantal woning- en wegenbouwprojecten stil gelegd, en staat bijvoorbeeld de opening van Vliegveld Lelystad op losse schroeven.

Het kabinet heeft de commissie Remkes gevraagd met een oplossing te komen, maar volgens De Groot zullen we er niet onderuit komen om impopulaire maatregelen te nemen. Verder inkrimpen van de veestapel heeft het voordeel dat niet alleen de stikstofuitstoot daardoor zal verminderen, maar dat ook andere problemen die te maken hebben met dierenwelzijn, zoals stalbranden, ermee worden ondervangen.

Hiermee gaat D66 in tegen de opvattingen van coalitiepartners VVD en CDA, en tegen de in het regeerakkoord gemaakte afspraken ter zake.

D66 wil de veestapel inkrimpen

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie