appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

D66 wil veestapel verder inkrimpen

ANP
vrijdag 23 augustus 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Om de uitstoot van stikstof te verminderen moet de veestapel verder worden ingekrompen. Dat stelt D66-Kamerlid Tjeerd de Groot in De Nieuws BV

D66 wil de verder veestapel inkrimpen

De Raad van State zette kort voor de zomer een streep door het Programma Aanpak Stikstof (PAS), omdat de natuur te veel schade ondervindt van de stikstofuitstoot die grote (bouw-)projecten opleveren. Sindsdien zijn een groot aantal woning- en wegenbouwprojecten stil gelegd, en staat bijvoorbeeld de opening van Vliegveld Lelystad op losse schroeven.

Het kabinet heeft de commissie Remkes gevraagd met een oplossing te komen, maar volgens De Groot zullen we er niet onderuit komen om impopulaire maatregelen te nemen. Verder inkrimpen van de veestapel heeft het voordeel dat niet alleen de stikstofuitstoot daardoor zal verminderen, maar dat ook andere problemen die te maken hebben met dierenwelzijn, zoals stalbranden, ermee worden ondervangen.

Hiermee gaat D66 in tegen de opvattingen van coalitiepartners VVD en CDA, en tegen de in het regeerakkoord gemaakte afspraken ter zake.

D66 wil de veestapel verder inkrimpen

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1