appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Ellian over Baudet: 'Hij kan mensen aanspreken zoals Fortuyn dat deed'

ANP
maandag 25 maart 2019 | WNL | Redactie WNL

Rechtsgeleerde Afshin Ellian ging afgelopen zaterdag in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1 in op de vergelijking tussen Thierry Baudet en Pim Fortuyn. Vooral de manier van hoe Baudet mensen weet aan te spreken, doet Ellian denken aan Fortuyn.

"De manier waarop hij mensen kan aanspreken, dat lijkt heel erg op Fortuyn", aldus Ellian over de Forum voor Democratie-leider.. "Hij kan echt mensen beroeren en ontroeren en velen verbinden met zijn standpunten en zijn persoon. Dat deed Fortuyn ook. Dat is heel bijzonder."

Ellian over Baudet en Fortuyn

Maar er zijn meer punten waarin de twee overeenkomen, aldus Ellian. "Beide zijn intellectuelen en beide zijn gepromoveerd." Ondanks dat meer politici aan die criteria voldoen, ziet hij een duidelijk verschil. "Zo welbespraakt zijn de anderen niet."

Daarnaast zegt hij dat beide heren ontzettend dapper zijn. "Je neemt een enorm risico. Dapperheid zie je bij Baudet nu ook." Ook de vraagstukken van de twee politici komen overeen. "Migratie en behoud van de Westerse cultuur en het behouden van de basisnormen- en waarden van de Nederlandse cultuur."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1