Nachtzuster
MAX

#22 - Nieuwe start - Sluiting van seksclub Yab Yum, het leven van Priscilla Presley, theater over psychische kwetsbaarheid en wat doet een schaatsstarter?

  1. Podcastschevron right
  2. Nachtzusterchevron right
  3. #22 - Nieuwe start - Sluiting van seksclub Yab Yum, het leven van Priscilla Presley, theater over psychische kwetsbaarheid en wat doet een schaatsstarter?

vr 5 januari 2024

Deze 4 van de Villa kunt u luisteren naar gesprekken gevoerd door Margreet Reijntjes en Astrid de Jong. Een nieuwe start, dat is het thema van de podcast deze week. Iedereen kan daar eigenlijk over meepraten, zo aan het begin van een nieuw jaar, maar de gasten van deze week gaan daar nog iets verder op in.

Sluiting van seksclub Yab Yum
Ieder einde is een nieuw begin zeggen ze wel eens. Het eerste gesprek uit deze podcast gaat over het einde van een tijdperk, de sluiting van de Amsterdamse seksclub Yab Yum. 16 jaar geleden sloten daar de deuren. Oprichter Theo Heuft was toen al niet meer betrokken, hij is opnieuw begonnen en runt tegenwoordig een B&B in Frankrijk. Misdaadverslaggever van het Parool Paul Vughts vertelt alles over het beruchte bordeel.

Film over het leven van Priscilla Presley
Volkskrantjournalist en Elvisliefhebber John Schoorl vertelt in deze aflevering over het leven van Priscilla Presley. Aanleiding is de film over haar leven die nu in bioscopen draait. Haar leven nam een hele nieuwe wending toen Elvis in haar leven kwam. Jarenlang was ze de vrouw achter The King of Rock & Roll. Over haar toch wel treurige levensverhaal gaat het in die film.

Theater over psychische kwetsbaarheid
Margreet spreekt met Dieuwke Tazelaar van theatergezelschap ‘Dames die Raken’. Een angststoornis, ADHD, een depressie of een aandoening in het autistische spectrum; het valt allemaal onder het containerbegrip ‘psychische kwetsbaarheid’. Bijna de helft van alle Nederlanders krijgt ermee te maken in zijn of haar leven. Zo ook Carla Kalhorn en Dieuwke Tazelaar van het theatergezelschap ‘Dames die Raken’. Met hun voorstelling willen ze juist het taboe op psychische kwetsbaarheid opheffen en ze hopen dat we dit jaar allemaal beginnen met wat meer naar elkaar om te kijken. 

Schaatsstarter Janny Smegen
Het NK-afstanden in Thialf trok weer veel bekijks. Alle aandacht ging natuurlijk uit naar Joy Beune, Patrick Roest en de verrassende Jenning de Boo, maar zonder starters zoals Janny Smegen zou het hele feest in Heerenveen niet door kunnen gaan. Astrid de Jong ging met haar in gesprek, want wat doet een schaatsstarter precies?

Wilt u meer van dit soort verhalen horen? Abonneer u dan op deze podcast en luister van maandag tot en met donderdag, tussen twee en half 4, naar Villa VdB op NPO Radio1. En volg ons op Instagram, Threads en X.