appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Miss Podcast

Eén bekende Nederlander geeft de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven aan Miss Podcast. In ruil daarvoor krijgt diegene een bestaande podcast kado. Maak kennis met bijzondere mensen uit de wereld van de muziek, literatuur, film, wetenschap, media, theater en politiek. Tijdens deze audiotrip interviewt presentator Mischa Blok op haar geheel eigenzinnige wijze: net iets te persoonlijk, oprecht geïnteresseerd en een tikkeltje onvoorspelbaar.

Miss Podcast, radio zonder zendmast die ontroert, verwart, doet schaterlachen en bij vlagen volledig ontspoort. Volg Miss Podcast ook op Instagram @misspodcast voor een dagelijkse luistertip of spreek de Miss Podcast voicemail in, vertel welke podcasts jij hebt geluisterd en wat je ervan vond! Bel 035-6717000

Podcast afleveringen

#222 - Nico Dijkshoorn

vrijdag 4 december 2020, 02:01 uur

Waarom Reve voelde als een klap met de hamer. Hoe het heeft kunnen gebeuren dat hij met een hark in zijn hand en een aapje op zijn schouder op de foto ging. Welke realityshow zijn guilty pleasure is. Wat hij anders is gaan doen na de eerste dertig jaar. Waarom hij geen cynische oude zak is, verre van. Hij legt het allemaal uit. Geduldig, humorvol en met zelfreflectie.

#220 - Olga Commandeur

donderdag 3 december 2020, 02:01 uur

De gymjuf van Omroep Max, zo wordt ze wel eens genoemd, maar ze is zoveel meer dan dat! Zo heeft ze een hele mooie atletiekcarriere achter de rug, met als hoogtepunt haar deelname aan de Olympische Spelen in 1984. Haar thuissporttip? Trappen lopen! Zelf doet ze dat iedere dag een uur lang, 70 keer haar trap op en neer. Respect voor dat!

#218 - Jan Dijkgraaf

woensdag 2 december 2020, 02:44 uur

Eigenlijk vond hij radiomaken met Jan Roos het allerleukste wat hij ooit heeft gedaan. Misschien omdat hij wist dat het maar een jaar zou duren. Dingen doen met een korte omlooptijd kan hij sowieso aanraden. We spraken over zijn columns en de consequenties ervan, over zijn wens om toch echt minder te gaan werken en over de essentie van Martien Meiland.

#217 - Jan Dijkgraaf recenseert AD Media Podcast

woensdag 2 december 2020, 02:14 uur

Natuurlijk heeft hij een mening over Baudet, Beau en Arnold Karskens. Precies de onderwerpen die worden besproken in deze podcast, maar vindt Dijkgraaf de commentatoren analytisch genoeg?

#216 - Harm Duco Schut

dinsdag 1 december 2020, 02:59 uur

Kiezen, durven, doen. Die laatste vindt hij soms lastig, maar met 'Staatsgeheim' is het hem gelukt. Toen Nederland in lockdown ging en er een moeilijke tijd aanbrak voor acteurs zoals hij, schreef hij samen met zijn vriend deze podcast. Hij speelde zelf de hoofdrol. We spraken over het maakproces en over de verschillen tussen acteren in een podcast en op een theaterpodium.

#214 - Hoogtepunten Miss Podcast van november 2020

vrijdag 27 november 2020, 02:02 uur

Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je zanger en acteur Bastiaan Ragas over koning Willem-Alexander, directeur van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen over de mensen die ze tijdens haar reizen ontmoet en waarom Frank Boeijen denkt dat hij nooit meer verliefd gaat worden. De karaokebokaal gaat deze maand naar jazz-zanger en acteur Edwin Rutten die er op los improviseert met Singin' in the Rain van Gene Kelly!

#213 - Nicky Romero

donderdag 26 november 2020, 02:00 uur

John Denver, The Righteous Brothers. Het zijn geluiden die je niet zou verwachten bij deze DJ. We spraken over het bewaken van je grenzen, over het draaiende houden van je bedrijf tijdens corona en over het tellen van je zegeningen.

#212 - Natacha Harlequin

woensdag 25 november 2020, 02:45 uur

Dolly Parton leerde haar dat je hard moet werken om iets te kunnen bereiken. Matlock liet haar zien dat je zelf op onderzoek moet gaan en dat je empathisch moet zijn. Dankzij Benedicte Ficq weet ze dat je een ander een kans moet geven, juist omdat je die zelf ook ooit hebt gekregen. En haar moeder gaf haar het allermooiste mee: een positief zelfbeeld.

#210 - Giel Beelen

dinsdag 24 november 2020, 03:25 uur

Fysiek was hij helemaal in vorm en toen was zijn mentale deel aan de beurt. Hij startte een ontdekkingsreis - geen zoektocht, want dat impliceert een einddoel - om dichterbij zijn gevoel te komen. En dat is gelukt. Ook bespraken we onze balletcarrière, we analyseerden alle stappen van zijn relatiecyclus en we sloten af met tantraseks.

#209 - Giel Beelen recenseert Zen&Zo

dinsdag 24 november 2020, 03:22 uur

Hij maakt een podcast over zelfontwikkeling. Dus liet ik hem luisteren naar een podcast over zen en Leonard Cohen.

#208 - Edwin Rutten

vrijdag 20 november 2020, 02:01 uur

Als hij op straat loopt, gaat er nog steeds regelmatig een autoraampje open en roept iemand 'Hee Ome Willem! Hoeperdepoep!' En hij kan er nog steeds van genieten. Wat een mooie verhalenverteller is deze man. Of het nu over jazz gaat, over Wagner of over de liefde. En natuurlijk draait hij zijn hand niet om voor een karaoke: een prachtige 'Singing in the rain'!

#207 - Edwin Rutten recenseert Jazziness

vrijdag 20 november 2020, 02:00 uur

Edwin houdt van jazz en hij houdt van verhalen. Dus de podcast 'Jazziness', waarin de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van de jazz wordt beproken, is echt iets voor hem!

#206 - Eric van Sauers

donderdag 19 november 2020, 02:01 uur

Kinderachtig, zo noemt hij zijn eigen gedrag zo nu en dan. Gewoon even geen zin om mee te doen of om flexibel te zijn. De drukte in zijn hoofd komt tot rust als er nog meer drukte om hem heen is. En dan komen de ideeën. Dat hij het helemaal anders wil gaan doen, maar hij heeft gemerkt dat de omgeving daar niet altijd op zit te wachten.

#205 - Eric van Sauers recenseert In de kop van

donderdag 19 november 2020, 02:00 uur

Hij heeft met plezier naar Kiki Schippers en Paul de Leeuw geluisterd. Een mooi gesprek over een keerpunt. Uit het warme bad stappen en het eens helemaal anders gaan doen.

#204 - Edwin van Hoevelaak

woensdag 18 november 2020, 02:55 uur

Phil Collins wilde hij zijn. Dus maakte hij als kind een drumstel van potten en pannen. Inmiddels is hij de meest succesvolle muziekproducer van Nederland, maar toch heeft hij geen waterdichte hitformule ontdekt. En dat is maar goed ook, want dan blijft het magisch: een nummer schrijven, die de wereld in gooien en dan maar afwachten wat er gebeurt. En ja de man kan zelf nog zingen ook.

#203 - Edwin van Hoevelaak recenseert Weird Hit Wonder

woensdag 18 november 2020, 02:52 uur

Met zoveel hits op zijn naam is muziekproducer Edwin van Hoevelaak de juiste persoon om de podcast 'Weird Hit Wonder' te beluisteren. De aflevering over 'One Day Fly', oftewel de maakbaarheid van een hit.

#202 - Guido Weijers

dinsdag 17 november 2020, 02:47 uur

Natuurlijk komen er geluiden voorbij - Pieter Post, Robin S, Youp en Jekkers - maar uiteindelijk bespreken we waar het écht om gaat. Geluk. Energie. Zelfliefde.

#201 - Guido Weijers recenseert Ervaring voor beginners

dinsdag 17 november 2020, 02:43 uur

Een cabaretier die naar een cabaretier luistert die een cabaretier interviewt. Oftewel, Guido Weijers luisterde naar Theo Maassen die Jeroen van Merwijk interviewt. Over een onderwerp waar alledrie over mee kunnen praten: het maakproces.

#200 - Frank Boeijen

vrijdag 13 november 2020, 02:01 uur

36 jaar na dato is 'Zwart Wit' nog steeds actueel, zelf had hij dat liever anders gezien. Verstond hij altijd al de kunst van het weglaten (mes - steek - pijn), naarmate hij ouder wordt, zijn de teksten nog kernachtiger. Inspiratie blijft altijd komen, maar de onzekerheid blijft ook: wat heeft hij nog toe te voegen aan zijn oeuvre?

#199 - Frank Boeijen recenseert Winteruur

vrijdag 13 november 2020, 02:00 uur

Hij luistert nog geen podcasts, maar hield vroeger al van luisterplaten. En naar de podcast 'Winteruur' van Wim van Helsen heeft hij met plezier geluisterd. Zeker omdat er een gedicht van Paul van Ostaijen werd besproken!

#198 - Ron Boszhard

donderdag 12 november 2020, 02:01 uur

Lieve geluiden heeft hij, maar hij is dan ook een hele zachtaardige man. Zonder scherpe randjes. Klagen, daar kan hij wel van genieten. Bijvoorbeeld over hoeveel werk het is om een podcast te maken, want dat weet hij nu hij er zelf eentje maakt. Verder onthult hij waarom het altijd leuk blijft om een programma als 'Bommetje' te maken.

#197 - Ron Boszhard recenseert Wie was mama

donderdag 12 november 2020, 02:00 uur

Hij is gek op podcasts. True crime, verhalend, heerlijk om naar te luisteren als hij weer eens op weg is naar een school aan de andere kant van het land voor opnames van Zappsport. Wat vindt hij van het waargebeurde 'Wie was mama'?

#196 - Eddy Keur

woensdag 11 november 2020, 02:47 uur

Wat een geweldige match! Eindelijk heb ik iemand gevonden die ook nooit uitgepraat raakt over de liefde. Het mooiste onderwerp. Dus natuurlijk spraken we over liefde zoeken, liefde verdienen en liefde vinden. En over de liefde voor radio. En de liefde voor jezelf. Veel hartjes voor jullie, de luisteraars!

#195 - Eddy Keur recenseert Kukuru

woensdag 11 november 2020, 02:36 uur

Giel Beelen maakt de podcast 'Kukuru' waarin hij je meeneemt in de weg naar persoonlijke groei. Ook Eddy Keur heeft vele jaren zelfontwikkeling achter de rug. Hij luisterde naar de aflevering over het afstand nemen van je ego met Jan Geurtz.

#194 - Wouter Monden

dinsdag 10 november 2020, 02:46 uur

Lange tijd wist hij niet dat het een mogelijkheid was, comedian worden en daar je geld mee verdienen. Nu, jaren later, is hij het: comedian. Met een eigen podcast over comedy. Helaas is er ook corona, maar zodra hij dreigt te gaan piekeren, gaat hij hardlopen. Lekker luisteren naar podcasts. Over hardlopen.

#193 - Wouter Monden recenseert De Meeloper

dinsdag 10 november 2020, 02:41 uur

Hij houdt van podcasts en hij houdt van hardlopen. Dus zou podcast 'De Meeloper' van de Vlaamse QMusic wel eens heel goed bij hem kunnen passen. In die podcast doet Qmusic-DJ Sam de Bruyn een hardlooprondje met bekende Vlamingen.

#192 - Ester Naomi Perquin

vrijdag 6 november 2020, 02:01 uur

Ze was een bevlogen gevangenisbewaarder. Nu is ze dichter, maar ze zou ook best cabaretier willen zijn. Maar dan wel met de voeten van Brigitte Kaandorp en het kapsel van Paulien Cornelisse. Of politicus, en een partij oprichten die zich enkel tegen de man keert. En ja, dat kan ze heel goed onderbouwen. Haar geluiden? Geen Elvis, geen Bruce, maar de zee, de Bolero en een typemachine!

#190 - Tineke Ceelen

donderdag 5 november 2020, 02:01 uur

Als kind droomde ze al van verre oorden en het mensen helpen is haar met de paplepel ingegoten. Dus heeft ze al 17 jaar een droombaan als directeur van Stichting Vluchteling. Hoewel, baan, het is haar missie, het is wie ze is en ze wil het altijd blijven. Een gesprek over opstaan en doen en haar talent om zich overal thuis te voelen.

#189 - Tineke Ceelen recenseert Vrijheid Volgens

donderdag 5 november 2020, 02:00 uur

In de podcast 'Vrijheid Volgens' interviewt Maarten Dallinga mensen die ooit voor oorlog of onderdrukking naar Nederland zijn gevlucht. Tineke Ceelen is directeur Stichting Vluchteling en ze luisterde naar de aflevering over Nouf, gevlucht uit Syrië.

#188 - Bastiaan Ragas

dinsdag 3 november 2020, 03:14 uur

Roger Whittaker, Prince, Stabat Mater, John Legend en Stabat Mater. Het zijn de geluiden uit het leven van Bastiaan Ragas. En heel leuk: we horen ook het geluid van zijn zoon Sem, die mee naar de studio was, hij vertelt over zijn favo podcast en natuurlijk over zijn vader. Tot slot spraken we over de liefde en het geloof. Vader, zoon, heilige geest, amen.

#187 - Bastiaan Ragas recenseert Van Twee Kanten

dinsdag 3 november 2020, 03:08 uur

Hij is bezig met een podcast over de liefde. Dus moest hij luisteren naar deze podcast van de Volkskrant, waarin Corine Koole stellen afzonderlijk van elkaar interviewt.

#186 - Hoogtepunten Miss Podcast van oktober 2020

vrijdag 30 oktober 2020, 02:01 uur

Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je zanger Jeangu Macrooy over zijn nieuwe nummer voor het Songfestival, presentator en artiest Ad Visser over zijn levenswerk en hoe natuur- en sterrenkundige Vincent Icke geïnteresseerd raakte in zijn vak. De karaokebokaal gaat deze maand naar cabaretier Peter Heerschop die met volle overgave No Surrender van Bruce Springsteen zingt.

#185 - Henkjan Smits

donderdag 29 oktober 2020, 02:01 uur

Als 4-jarig jongetje zong hij al hard mee met The Beatles, terwijl hij zittend op een stofzuiger door de woonkamer reed. En dan The Fortunes, die hij hoorde vanaf de ingebouwde pick-up in de auto van zijn ouders. Of zijn dochter die luidkeels Fiedam! zong bij Stenders Vroeg Op. Prachtige muziekherinneringen van een man die nooit in zijn eigen mythe is gaan geloven.

#184 - Henkjan Smits recenseert Geschiedlied

donderdag 29 oktober 2020, 02:00 uur

Hij houdt van true crime en hij wilde geen oeverloos gebabbel. En natuurlijk heeft hij veel liefde voor de muziek. Dus de nieuwe podcast van Joost Schulte, 3FM-DJ en historicus, is dan een hele logische keuze!

#183 - Ron Simpson

woensdag 28 oktober 2020, 03:04 uur

Wat een positieve vibes heeft deze creatief ondernemer! Hij vertelt waarom je jezelf nooit een loser moet voelen, waarom het nooit zin heeft om te klagen, hoe een idee een business wordt en dat liefde altijd een keuze is. En hoe mooi dat is.

#181 - Lakshmi

dinsdag 27 oktober 2020, 03:23 uur

Pop met een donker randje. Dat maakt Lakshmi. En dat donkere randje zoekt ze ook op in haar priveleven. Door 's nachts in haar eentje te gaan tanken. Door meer te nemen dan te geven in de liefde. We bespraken het liefdesleven van Leonard Cohen, we luisterden naar The Distillers en we bewonderden Wende Snijders. En we sloten af met een onverwacht opgewekte karaoke.

#180 - Lakshmi recenseert De wereld van Sofie

dinsdag 27 oktober 2020, 03:16 uur

Huidhonger. Zangeres Lakshmi is helemaal in dit onderwerp gedoken en haar nieuwste voorstelling heet ook Huidhonger. Logisch dat ze naar de gelijknamige aflevering luisterde van De wereld van Sofie. Heeft ze nog nieuwe dingen gehoord?

#179 - Peter Heerschop

vrijdag 23 oktober 2020, 02:01 uur

Nee, hij wordt niet geselecteerd voor het Nederlands elftal, die jongensdroom komt niet meer uit. Trouwens, hij is ook geen jongen meer. Hij is een man met verantwoordelijkheden. 'Een verdrietige constatering,' vindt hij. Terugblikken kan natuurlijk wel en dat doen we met veel plezier. Fons Jansen, Bram Vermeulen, The Beatles. Of de Europacupfinale, toen hij in Ajax-pyjamaatje op en soms achter de bank zat, dat gevoel gaat nooit meer weg.

#178 - Peter Heerschop recenseert de Bobcast

vrijdag 23 oktober 2020, 02:00 uur

Hij houdt van Bob Dylan. En hij was als klein jongetje al fan van Neerlands Hoop. Dus natuurlijk moest Peter naar de Bobcast luisteren, de aflevering waarin Freek de Jonge wordt geinterviewd...

#177 - Sinan Cankaya

donderdag 22 oktober 2020, 02:01 uur

Vertrouw op jezelf, blijf volharden en blijf onbevreesd. Dat is zijn levensmotto. Vooral dat eerste is een grote uitdaging, want dat is een continue zoektocht naar wie je eigenlijk bent. Los van je afkomst, je opvoeding, los van de identiteiten die je van buitenaf worden opgelegd. Geen smalltalk in deze aflevering, daar wordt hij ongelukkig van. Hoewel, ik weet wel wat voor pyjama hij droeg als kind.

Identiteiten, privileges, racisme. Het zijn de thema's waar cultureel antropoloog en schrijver Sinan Cankaya zich dagelijke mee bezighoudt. Het zijn ook de thema's in deze podcast van Maartje Duin. Is het inderdaad een goede podcast-match?

#175 - Pieter Klok

woensdag 21 oktober 2020, 02:01 uur

Pippi Langkous zegt: 'Ik heb het nog nooit geprobeerd, dus ik denk dat ik het wel kan.' Pieter Klok zegt: 'Ik weet niet zeker of ik het kan, dus misschien moet iemand anders het maar doen.' Een succesvol levenmotto, blijkbaar, want sinds een jaar is hij hoofdredacteur van de Volkskrant. Een gesprek over andersdenkenden, vertrouwen geven en op het juiste moment even met rust laten.

#174 - Pieter Klok recenseert Drie Dagen

woensdag 21 oktober 2020, 02:00 uur

De hoofdredacteur van de Volkskrant wilde niets meligs, niets luchtigs en geen Vlaamse podcasts aub. Dat laatste is niet helemaal gelukt, want ik liet hem naar Drie Dagen luisteren van de Belgische Radio 1 en VRT Nieuws. Wat hij ervan vond? Luister zelf!

#173 - Vincent Icke

dinsdag 20 oktober 2020, 02:57 uur

Een continue staat van nieuwsgierigheid naar de werking van alles om je heen. Daarin verkeert astrofysicus en kunstenaar Vincent Icke. Een bijzonder mens met bijzondere geluiden. En hoe heerlijk om eens antwoord te krijgen op al mijn vragen over straalmotoren, wolken, golven, onweer, de zon en het geloof!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1