appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Miss Podcast

Eén bekende Nederlander, twee podcasts en een bak vol geluiden. Dat is Miss Podcast! Iedere aflevering laat presentator Mischa Blok haar gast twee bestaande podcasts recenseren. Daarnaast interviewt zij haar gast op een hele bijzondere manier, namelijk aan de hand van de belangrijkste geluiden uit hun leven. Verrassend persoonlijke gesprekken waarbij geluiden en podcasts centraal staan. Miss Podcast, radio zonder zendmast die ontroert, verwart, doet schaterlachen en bij vlagen volledig ontspoort. Volg Miss Podcast ook op Instagram @misspodcast of spreek de Miss Podcast voicemail in, vertel welke podcasts jij hebt geluisterd en wat je ervan vond! Bel 06-14814118.

Podcast afleveringen

Je moet het allemaal niet te zwaar maken. Relativeren en lachen waar mogelijk. Dat is zijn levenshouding en dat is terug te zien in Wie is de Mol. Het werd dus een vrolijk, optimistisch gesprek over de geluiden die hij met zich meedraagt. Van het John Farham-cassettebandje via de tijdloosheid van Ierse folk tot guilty pleasure ASMR.

Van een zingende plastic voetbal tot het derde pianoconcert van Rachmaninov. Van tikkende breinaalden tot de warme klanken van Elis Regina. Muzikant Mike Boddé heeft echt prachtige geluiden in zijn herinneringen. Een zeer persoonlijk gesprek over de zin van het leven, de zoektocht naar luchtigheid en de onvoorwaardelijke liefde én acceptatie van je hond.

Ze is muzikant en psycholoog en ze is geen podcast-luisteraar. Dus krijgt ze van Miss Podcast de opdracht om naar een podcast te luisteren over muziek en eentje over psychologie. Zo simpel kan het zijn. Lukt het Miss Podcast om haar te bekeren?

Ze maakte onlangs de zeer persoonlijke documentaire ‘Mijn seks is stuk’, over het verdwijnen van de zin in seks tijdens een langdurende relatie. Ook kun je haar kennen van de hilarische Instagram-posts over de onvoorwaardelijke liefde voor haar katten. Laten liefde en seks nou juist de thema's die regelmatig terugkomen in de podcast van de Volkskrant ‘Van Twee Kanten’! En natuurlijk moet Lize ook naar De Poezen Podcast luisteren. Praten over andermans poezen, hoe leuk is dat om naar te luisteren?

Wat een ideale gast voor Miss Podcast! Linda Duits maakt én luistert verschillende podcasts. Bij voorkeur het genre van de keukentafelpodcasts. Maar wat vindt een sociaalwetenschapper die is gepromoveerd op meisjescultuur van ‘Man, man, man, de podcast?’ En Star Wars is een rode draad in haar leven, maar hoe vindt ze het om anderen over sabre lasers te horen praten in podcast ‘Het Cult-uur’?

Wie dankbaar is, kan nooit stress of frustratie voelen. Het is slechts één van de vele mooie inzichten die singersongwriter Raoul Michel met Miss Podcast deelde. Want de twee podcasts die Raoul recenseert, leveren volop stof tot nadenken. En terugblikken. Maar niet teveel, want voorwaarts gaan we! Richting een prachtige karaoke vol gevoel waarin alles samenkomt.

Niet bang zijn om te zeggen dat je het echt niet weet. Dat is het voornemen van comedian, muzikant, acteur en musical-iemand Marcel Harteveld. Maar hij weet in ieder geval wel wat hij van de twee podcasts vond die hij van Miss Podcast moest luisteren. Een verrassend gesprek over de schoonheid van Bruce Springsteen en gelukkig zijn.

#7 - Prem Radakishun recenseert NRC Vandaag en Daders

vrijdag 10 januari 2020, 02:35 uur

Feiten! Dat wil Prem horen in een podcast. Geen lange intro's, muziekjes, gezwets of gespeculeer. En alsjeblieft, podcastmakers, geen beloftes doen die je niet kunt waarmaken. Voldoen de twee podcasts die Miss Podcast hem laat luisteren aan deze strenge Prem-standaard? Daarnaast vertelt Prem over zijn jeugd in Suriname en over de schoonheid van een rotje in een koeienvlaai.

Natuurlijk is JB Meijers bezig met de grote vragen des levens, maar een belerend toontje, dat kun je beter achterwege laten. Een mooi gesprek over een steeds waardevoller leven, de tijdloosheid van muziek, afgesloten met een karaokesessie waar het plezier vanaf spat.

Hij is muzikant én vader van twee jonge kinderen. Dus moet hij van Miss Podcast naar de Papa Podcast luisteren. Heeft hij er iets van geleerd? En natuurlijk heeft Ed naar een muziekpodcast geluisterd, namelijk Lub Tropiana, is het een feest der herkenning? Daarnaast vertelt Ed over de belangrijkste geluiden uit zijn leven: van Dire Straits en Beatles tot het EK in 1988 en Slowaakse volksmuziek.

Pierre Wind is gek op radio, maar luistert weinig podcasts. Kroegpraat, daar is het leven vééél te kort voor. Alcohol doet hij trouwens ook niet aan. Toch laat Miss Podcast hem luisteren naar 'Wat schaft de Podcast', een podcast over koken, eten en drinken. En hij heeft geluisterd naar 'Bright', omdat hij nu eenmaal een enorme computernerd is en opgewonden raakt van nieuwe gadgets. Hoeveel sterren geeft hij aan deze twee podcasts? Daarnaast een zeer openhartig gesprek over de pijn van gemis en de schoonheid van gesis.

#3 - Tim Hartog recenseert Damn Honey en El Tarangu

vrijdag 3 januari 2020, 02:48 uur

Van heipaal en Feyenoord tot breien en wielrennen, dat zijn belangrijke geluiden uit het leven van comedian Tim Hartog. En natuurlijk niet te vergeten het geroezemoes vanuit de zaal vlak voordat je op moet en het klaterende applaus na afloop. Tim recenseert de podcast 'El Tarangu', aangezien hij tot nu toe geen verhalende podcasts luistert, maar wel veel liefde heeft voor wielrennen. En hij heeft geluisterd naar 'Damn, Honey', heeft het tot nieuwe inzichten geleid over de vrouw die we eigenlijk niet zo moeten noemen?

Van de jazzy klanken van een saxofoon en het aanzwellende geluid van de oceaan tot de temperamentvolle flamenco. Isabelle kan als geen ander geraakt worden door de geluiden uit haar leven. Een openhartig gesprek over levenskunst, liefde en vriendschap. Daarnaast recenseert ze de podcast 'Ramses Shaffy: zonder bagage'. Heeft ze nieuwe dingen geleerd over de inspiratiebron van haar dansvoorstelling 'Laat me'? Ook heeft Isabelle geluisterd naar 'De Magische Momenten Podcast'. Lukte het haar om met deze meditatie boosheid om te zetten in kracht?

Van een fluitende parkiet en het droge klikgeluid van een fotocamera tot de diepe soul van Otis Redding. Het zijn slechts een paar geluiden uit het leven van Humberto Tan. En waarom maakte hij als klein jongetje toch van die vreemde geluiden op zijn fietsje? Mischa heeft Humberto de opdracht gegeven om twee podcasts te recenseren. Ten eerste de podcast van De Morgen over de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren. En ten tweede de Ben Tiggelaar Podcast van BNR Nieuwsradio. En we weten dat Humberto goed kan dansen, maar de grote vraag is: kan hij ook zingen? Je hoort het allemaal in deze allereerste aflevering van Miss Podcast. Abonneer je nu en mis niks!

Trailer

dinsdag 24 december 2019, 09:51 uur

Eén bekende Nederlander, twee podcasts en een bak vol geluiden. Dat is Miss Podcast! Iedere aflevering laat presentator Mischa Blok haar gast twee bestaande podcasts recenseren. Daarnaast interviewt zij haar gast op een hele bijzondere manier, namelijk aan de hand van de belangrijkste geluiden uit hun leven. Verrassend persoonlijke gesprekken waarbij geluiden en podcasts centraal staan.

Miss Podcast, radio zonder zendmast die ontroert, verwart, doet schaterlachen en bij vlagen volledig ontspoort. Volg Miss Podcast ook op Instagram @misspodcast of spreek de Miss Podcast voicemail in, vertel welke podcasts jij hebt geluisterd en wat je ervan vond! Bel 06-14814118.

Abonneer je nu en mis niks!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1